Компанія, яка випустила перший смартфон з 1 ТБ флеш-пам’яті, може зникнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні минулого року компанія Smartisan представила Smartisan R1, який став першим у світі смартфоном, оснащеним 1 ТБ енергонезалежній пам’яті.

Він отримав флагманські характеристики: однокристальну систему Qualcomm Snapdragon 845, до 8 ГБ оперативної пам’яті, дисплей діагоналлю 6,17 дюйма роздільною здатністю 2242 х 1080 пікселів, а також ціну 1400 доларів (37800 грн.) за версію з флеш-пам’яттю UFS 2.1 об’ємом 1 ТБ. Тоді ж компанія представила моноблочний настільний комп’ютер TNT Workstation, який так і не надійшов у продаж.

У листопаді стало відомо про те, що Smartisan зіткнулася з фінансовими труднощами. Через три місяці ситуація не покращилася. За останніми даними, за чотири роки компанія змогла реалізувати лише 3 млн смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також місцеві ЗМІ повідомляють, що компанія затримує виплату заробітної плати співробітникам ще з грудня, а активи Smartisan були заморожені з-за вимог постачальників, які так і не отримали гроші за відвантажені комплектуючі.

Також повідомляється, що китайська компанія ByteDance купила деякі інтелектуальні власності разом з співробітникам. Поки що майбутнє бренду Smartisan знаходиться під великим питанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.