Apple ніяк не зможе повністю виробляти iPhone в США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, в США з приходом до влади Дональда Трампа американські компанії почали активно схиляти до того, щоб переводити виробництва з Китаю в рідну країну. Ми вже згадували про це у попередній статті про Apple.

Однак чи так все просто? Ресурс NY Times вирішив вельми дохідливо пояснити, чому Apple при всьому бажанні не зможе швидко перевести виробництво iPhone в США, і справа зовсім не в економічних питаннях.

У 2012 році глава Apple оголосив про те, що прийдешній комп’ютер Mac Pro буде першим продуктом компанії за довгий час, вироблених в США. У країні до таких продуктів відносяться з особливою гордістю, так що це був хороший крок в тому числі і з точки зору маркетингу. Однак виявилося, що навіть у випадку з настільки дорогим продуктом, який явно не буде масовим, є проблеми з браком комплектуючих. Причому найпримітивніших.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple просто не знайшла постачальника, який зміг би забезпечити її необхідною кількістю гвинтів для складання ПК. Виробник, на якого розраховував підрядник Apple, міг виробляти лише до 1000 гвинтів на добу, а цього було замало. У підсумку, до того часу, коли Mac Pro був готовий до масового виробництва, Apple все-таки замовила гвинти в Китаї. За довгі роки економіка і Китаю, і США перебудувалися до того порядку речей, який є зараз, і вирішити проблему швидко не вийде.

“У США, якщо ви вирішите провести зустріч інженерів з механічної обробки деталей, ви навряд чи заповните одну кімнату. У Китаї можна заповнити кілька футбольних полів”, – Тім Кук

І якщо проблема була нерозв’язної при скромних обсягах виробництва Mac Pro, то у випадку з iPhone і парою сотень мільйонів пристроїв на рік вона залишиться нерозв’язної ще дуже і дуже довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.