Categories: Смартфони

Навіщо платити більше? П’ять кращих б/у смартфонів, які вигідніші за нові

Share

У країні, де народ скуповує старі іномарки на литовських номерах, розповідати про те, що нові речі краще за старі, марно. Подивимося, які смартфони б/у можуть стати оптимальною покупкою.

НВ вибрало п’ять смартфонів минулих років, які на вторинному ринку сьогодні коштують оптимальних грошей і пропонують краще співвідношення ціни-якості. Таким чином, якщо ви не проти покупки уживаних речей, то ви і заощадите і в функціоналі не втратите.

Samsung Galaxy S7 Edge

8000-10000 грн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S7 Edge

 


Минулорічний флагман Samsung і сьогодні за характеристиками і можливостям “робить” багато флагманів цього року. Природно, нові S7 Edge ще можна знайти в продажу, і вони коштують дешевше поточного флагмана S8 Edge, але все одно – не кожен готовий відвалити за смартфон 15 тис. грн. Не кажучи вже від 20+ тис. грн, які просять за S8.

А минулорічний S7 Edge зараз можна знайти в чудовому стані за 8-10 тис. грн. З нових за ці гроші ви не зможете знайти нічого, що і близько стоїть поруч з S7 Edge за цілою низкою параметрів. Включаючи, іміджеву складову, продуктивність, захист від вологи і просто відмінну камеру. Ну і так, вигнутий екран.

Немає ніякого сенсу дивитися на звичайний “плоский” S7, він лише трішки дешевше, саме S7 Edge є оптимальною покупкою.

HTC 10 Evo

5000-6000 грн


HTC 10 EVO

 


Багато хто вже списав HTC з рахунків, особливо після новини про те, що розробники тайванської компанії тепер будуть працювати на Google.

Однак, деякі смартфони HTC напрочуд вдало збалансовані за співвідношенням ціна-якість.

Наприклад, HTC 10 Evo, який в Україні взагалі офіційно не продавався. Але перекупники активно возять цю модель з США. І за свої гроші вона є відмінною покупкою.

Так, залізо тут не найпотужніше (Snapdragon 810), але 5,5-дюймовий екран, приємний дизайн, металевий корпус із захистом від води і досить непогана камера роблять Evo 10 відмінним вибором.

І вже точно такий вибір виділить вас з натовпу власників однакових xiaomi-meizu-huawei-lenovo.

Apple iPhone 6 128GB

7500-8500 грн


Apple iPhone 6

 


Хтось вже оформляє кредит на новий iPhone 8. Хтось вже став в чергу на продаж нирки, щоб купити новий iPhone X, як тільки він вийде.

Хтось радіє, що в зв’язку з виходом “вісімок” знизяться ціни на “сімки”, яких ще повно в продажу абсолютно нових.

Але в матеріалі про старі смартфони нашим героєм з продукції Apple стане “шістка” з максимальною кількістю пам’яті на борту. Ціни на такі смартфони б/у опустилися до цілком прийнятних 8000 гривень (плюс-мінус).

З точки зору дизайну, ви втратите не так вже й багато, купивши старий iPhone 6 замість “сімки”. Дякую Apple, яка ось уже четвертий рік по суті не змінює дизайн своїх смартфонів.

А запас продуктивності у iPhone 6 ще досить великий. Для потреб звичайного користувача його вистачить позаочі.

Moto X Force (Droid Turbo 2)

4000-5000 грн


Moto X Force

 


Це – перша модель Moto з протиударним екраном. У автора цих рядків свого часу був такий смартфон. З ним відбувалося безліч пригод (якщо у вас двоє маленьких дітей, то всі ваші гаджети регулярно проходять перевірку на міцність). Але екран дійсно здатний пережити будь-який Армагедон.

В іншому смартфон 2014 року, звичайно, нині мало чим вражає. Трохи додавши, можна купити новенького “середнячка” з численних “китайців”. Але екрану, що не б’ється, у них немає. А це дійсно серйозний плюс, повірте.

Приємно знати, що падіння на асфальт з висоти людського зросту ваш смартфон переживе з мінімальними пошкодженнями. Подряпини на обідку і задній кришці – це дрібниці життя в порівнянні з розбитим екраном, за ремонт якого доведеться заплатити пару мінімальних зарплат в Україні.

Apple iPhone 5s 16GB

3500-4500 грн


Apple iPhone 5s

 


Це може прозвучати дещо провокаційно, але якщо ви обмежені в засобах і готові стримати свої бажання щодо продуктивності смартфона, діагоналі екрану і т.д., то старий айфон – відмінний вибір.

Модель iPhone 5s не поступиться сучасним “андроїдам” за ті ж гроші як мінімум через два важливі параметри – час автономної роботи і якість зйомки. Крім того, в iPhone 5s є сканер відбитків пальців (він взагалі вперше з’явився саме в цій моделі).

Іншими словами, ви не відчуватимете себе обділеними з точки зору технологій.

Ціни на iPhone 5s впали до рекордно низьких. Версію з 16 ГБ вбудованої пам’яті (а вам більше і не потрібно, якщо ви дійсно готові до компромісів і вас хвилює ціна) можна купити приблизно за 3500 грн або трохи дорожче.

Це – відмінна звонилка з непоганою камерою. За свої гроші – відмінний вибір.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • При чому тут авто на литовський номерах ?

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024