Huawei Mate 30 Pro може стати першим у світі смартфонів з рідинною оптикою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei на сьогоднішній день займає друге місце на ринку смартфонів і мітить на перше. Буквально за кілька років апарати компанії на багатьох ринках стали дуже популярними, а ставлення до бренду змінилося.

Крім того, саме Huawei можна назвати одним з основних інноваторів ринку. Саме вона показала, що потрійна камера в смартфоні може бути не просто маркетинговим ходом, саме Huawei популяризувала використання ШІ в камері, нічний режим і оптичний зум.

Тепер ось чутки вказують на те, що вже в цьому році нас може чекати ще одна потенційно революційна технологія. Джерело стверджує, що Huawei займається розробкою рідинної оптики для своїх майбутніх смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сама технологія не нова. Однак вона досі залишається досить специфічною, а вже про застосування в масових пристроях і мови не йде. Якщо коротко, конструкція рідинної лінзи включає в себе власне саму лінзу, всередині якої знаходиться дві незмішувані рідини з різним коефіцієнтом заломлення (зазвичай масло і вода). Формування потрібної форми відбувається за допомогою зміни електричного потенціалу. Серед переваг такого рішення варто відзначити швидкість фокусування, можливість зміни фокусної відстані у величезних розмірах і відсутність механічних компонентів.

І якщо вірити джерелу, Huawei запатентувала відповідну розробку ще в листопаді, а зараз нібито працює над потрійний камерою з такими об’єктивами. Камера включатиме звичайний датчик, монохромний і модуль TOF, але неясно, чи всі вони можуть отримати рідинні лінзи або тільки основну. Більш того, смартфон з такою камерою може вийти вже в нинішньому році. Враховуючи, що навряд чи це буде P30 Pro, можна припустити, що нову технологію приміряє на себе Mate 30 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.