Categories: Смартфони

Великий витік розкрив подробиці про флагманські камерофони Huawei P30

Share

Китайські джерела опублікували нові подробиці про смартфони серії Huawei P30, анонс якої ще тільки очікується.

Huawei P30 Pro отримає екран OLED, як і торішній P20 Pro, але на цей раз панель більше схожа на Mate 20 Pro. Екран має збільшену до 6,5 дюймів діагональ і закруглені краї.

Huawei P30 теж обзаведеться дисплеєм OLED, вперше для молодшої моделі в даній серії. Зазвичай Huawei використовувала в них LCD. Тут екран без вигнутих країв і розмір менше — 6,1 дюйма.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За розміром Huawei P30 Pro виявиться приблизно рівним з торішнім Mate 20 Pro, а ось габарити Huawei P30 не збільшаться в порівнянні з P20. Це досягнуто головним чином за рахунок зменшення рамок, особливо верхньої і нижньої.

Також в серії використовують каплевидний виріз. Судячи з усього, компанія вирішила не включати технологію розпізнавання осіб, представлену з Mate 20 Pro. Замість цього в смартфонах є підекранний дактилоскопічний датчик.

Що стосується камер, то в Huawei P30 застосують модулі, як у Mate 20 Pro — основний роздільною здатністю 40 Мп, ширококутний 20 Мп і телефото на 8 Мп, що забезпечує 3-кратний оптичний зум. Все це доповнюється двоколірним світлодіодним спалахом і лазерним автофокусом. Це дозволить створювати на смартфоні вражаючі знімки, особливо в умовах поганого освітлення.

В Huawei P30 Pro може використовуватися «перископний» модуль для підвищеного оптичного зума, як у розробки Oppo. Основним датчиком, швидше за все виступить 38-мегапіксельний Sony IMX607. Також можливе використання датчика 3D ToF (Time of Flight) для тривимірного сканування. Точна кількість модулів для зйомки поки невідома.

Обидва смартфони ґрунтуються на SoC Kirin 980, до 8 ГБ ОЗП у стандартній моделі і до 12 ГБ у Pro. Також відзначається зарядка потужністю 22,5 Вт, замість 40-ватної, як у Mate 20 Pro. На смартфони встановлена Android 9 Pie з оновленою оболонкою EMUI 9.1.

Найбільш імовірний дебют серії Huawei P30 в кінці березня, як і у торішньої лінійки Huawei P20. Втім, не можна списувати з рахунків і виставку MWC 2019 в кінці лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024