Categories: Смартфони

Запущено «вбивцю» магазину додатків Google Play для Android

Share

Буквально вчора, в мережі з’явилася інформація про те, що китайська корпорація Oppo має намір скласти конкуренцію сервісу Google Play. Спеціально для цього був створений новий магазин додатків, в якому на початковому етапі можна буде побачити тільки ігри і програми, тоді як потім асортимент може поповнитися фільмами, аудіо-книгами, музикою та іншим контентом, цікавим широкому колу користувачів. Не можна не помітити, що новий плеймаркет буде доступний як в Китаї, так і за його межами.

Як вважає керівництво Oppo, створення повноцінної заміни Google Play дозволить максимально скоротити залежність фірмових мобільних пристроїв від «пошукового гіганта». Піти на такий крок, ймовірно, було вирішено на тлі введення проти ряду китайських компаній санкцій, від яких найбільше постраждали ZTE і Huawei. Їм формально заборонили взагалі продавати що-небудь на території США, причому з кожним днем ​​ситуація лише погіршується.

Новий плеймаркет називається Realme Apps, а зараз він проходить внутрішнє тестування. Перший час після світового запуску він буде доступний в Індії, Єгипті та Малайзії, тоді як потім він повинен з’явитися в Україні та інших країнах світу. Поки що невідомо, які умови розміщення в ньому програм запропонують розробникам, але цілком собі очевидно, що повинні бути кращі, ніж в Google Play, адже інакше навряд чи хтось стане зв’язуватися з китайською корпорацією Oppo. У майбутньому, можливо, магазин додатків від даної компанії будуть вбудовувати в усі телефони Huawei, Xiaomi, Meizu, Oppo, ZTE, Nubia, Vivo, а також інших виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024