Categories: Смартфони

Головна особливість Android Pie від Google стала доступна на всіх смартфонах

Share
Час читання: 2 хв.

Ще в серпні минулого року компанія Google випустила для смартфонів операційну систему Android Pie, яка до цього самого моменту тестувалася протягом майже цілого півроку. З тих пір пройшло вже багато місяців, однак лише деякі моделі смартфонів від сторонніх виробників були оновлені до новітнього програмного забезпечення. Це означає, що дуже багато користувачів не мають можливості використовувати різні нововведення, додані в найсучаснішу версію ОС.

Творці популярної графічної оболонки під назвою Action Launcher вирішили виправити цю несправедливість і випустили спеціальний новий додаток, що дозволяє використовувати головну особливість Android Pie від Google на всіх моделях мобільних пристроях, що працюють на базі Android 5.0 Lollipop або новіших збірках ОС. Йдеться про опції під назвою Digital Wellbeing, суть якої зводиться до того, щоб відображати, скільки часу користувач телефону витратив на ті чи інші функції і додатки.

Так, наприклад, у вигляді наочної статистики за останні 7 днів можна зрозуміти, які програми використовувалися найчастіше і як довго їх використовували. За допомогою опції Digital Wellbeing власники смартфонів на базі Android Pie отримують можливість розуміти, на що покидає особистий час, після чого скорочувати час використання тих чи інших додатків, щоб витрачати вільний час на більш корисні речі. Як показує практика, подібна особливість операційної системи від Google насправді є вкрай потрібною і корисною.

Додаток ActionDash в максимально наочній статистиці відображає, якими додатками користувався користувач, причому ці програми містить навіть кілька налаштувань, яких немає в Digital Wellbeing від Google. При цьому розробники свого програмного забезпечення запевняють, що воно споживає не більше ніж 1% заряду на добу, тобто на автономність воно практично зовсім ніяк не позначається. Встановити цю програму можна на будь-які мобільні пристрої, що працюють на базі операційних систем Android 5.0 Lollipop і новіше.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Фактично сам Андроїд (принаймні 7) веде таку статистику, цей додаток лише візуалізує її.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple втратила своє лідерство на китайському ринку

    Два китайські бренди, Honor (дочірня компанія Huawei) та Xiaomi, подали заявки на випуск трьохстулкових моделей.…

    07.10.2024

    Telegram розширив перелік підстав для скарг на публікації в телеграм-каналах та групових чатах

    значні зміни до системи скарг на публікації у телеграм-каналах та групових чатах. Тепер користувачі можуть…

    06.10.2024

    Чутки вказують на реліз нових комп’ютерів на M4 та iPad mini 7 1 листопада

    У свіжому випуску розсилки Power On журналіст Bloomberg Марк Гурман розкрив можливу дату виходу довгоочікуваних новинок від…

    06.10.2024

    Для фанатів STALKER 2 випустять ексклюзивну відеокарту RTX 4070 Ti Super

    Для фанів STALKER 2 MSI підготувала спеціальну версію відеокарти Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super.…

    06.10.2024

    iPhone 16 отримають ШІ-функції Apple Intelligence вже цього місяця

    Незважаючи на анонс функцій штучного інтелекту Apple Intelligence у вересні, iPhone 16 поки що не…

    06.10.2024

    Google впровадила нові функції захисту від крадіжок для пристроїв на Android

    Google офіційно розпочала впровадження набору функцій захисту від крадіжки для пристроїв на Android 10 та…

    06.10.2024