Вихід першої версії Android 10 Q очікується вже в травні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У грудні з’явилася інформація про те, що десята версія мобільної операційної системи Android, яка отримає якусь назву солодощі на букву Q, вже тестується.

Обізнані джерела повідомляють, що на конференції для розробників, яка відбулася в минулому році, Google показала сиру версію Android Q, яка вже підтримувала функцію Multi-resume, що дозволяє працювати в режимі Split-screen двом-трьом додатками одночасно.

Також інсайдери повідомляють про те, що в новій операційній системі буде представлений глобальний нічний режим (Dark Mode), який буде працювати у всіх розділах меню і застосовуватися на весь користувальницький інтерфейс. Що ще більш важливо, в цьому режимі очікується істотне зниження енергоспоживання і, як наслідок, збільшення часу роботи мобільних пристроїв без підзарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний момент, якщо вірити обізнаним інформаторам, команда розробників знаходиться в стадії активного тестування ключових функцій ОС. Вже до травня цього року всі встановлені додатки в Android 10 Q повинні підтримувати нічний режим роботи.

В той же місяці очікується вихід першої preview-версії Android 10 Q, а фінальна версія нової операційної системи вийде тільки в серпні 2019.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.