Categories: Смартфони

Google додала нову корисну функцію в усі смартфони на Android

Share

29 грудня 2018 року, компанія Google спеціально заради додавання нової корисної функції в усі смартфони на базі Android оновила свій фірмовий додаток «Телефон», який за замовчуванням встановлено на практично всі моделі мобільних пристроїв в глобальних версіях. Уже зараз скачати новітнє програмне забезпечення можуть всі бажаючі з магазину програмного забезпечення Google Play, і це абсолютно точно варто зробити.

Вся справа в тому, що тепер додаток «Телефон» від Google володіє повноцінним захистом від спаму. Рекламні повідомлення навіть не будуть відображатися, тобто вони ніяким чином не зможуть потурбувати користувача мобільного пристрою. Американська корпорація відразу після оновлення програми попереджає, що нова можливість може іноді працювати некоректно, тому як її використання може призвести до помилкових спрацьовувань, в результаті яких справжні SMS, які не є спамом, перестануть коректно відображатися.

Щоб нова можливість працювала, потрібно регулярно підключати смартфон до інтернету, тому як компанія Google зберігає у себе в зашифрованому вигляді номера телефонів людей, які займаються розсиланням спаму і реклами, хоча різниця не велика. Користувачі гаджетів на базі Android при цьому мають можливість заблокувати конкретних адресатів, або ж сповістити про те, що вони розсилають спам. Якщо дана інформація підтвердиться і від інших абонентів, номер телефону спамера автоматично потрапить до «чорного списку».

Нововведення вже доступне користувачам в додатку «Повідомлення» версії 3.9, проте активація нової можливості відбувається на серверах Google. Саме тому деяким власникам смартфонів нововведення є вже зараз, тоді як інші люди отримають до нього доступ лише в найближчі дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

    Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у…

    17.06.2024

    Apple Watch 10 зазнають значних змін, але є і мінуси

    Компанія Apple має намір переробити корпус майбутніх ювілейних Apple Watch. Про це пише MacRumors. Свіжим…

    17.06.2024

    Київстар переводить абонентів на інший тариф без їхньої узгодження

    Абонентка мобільного оператора «Київстар» поділилася неприємною ситуацією, що трапилася з нею. Вона повідомила, що компанія…

    17.06.2024

    Названо поширені помилки користувачів смартфонів

    Протягом років існування мобільних пристроїв виникло чимало міфів і хибних уявлень. Багато хто дотримується цих…

    17.06.2024

    Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

    Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.…

    17.06.2024

    Google Pixel 9 з новим чіпом Tensor G4: результати тестів Geekbench 6

    Недавно в мережі з'явилися витоки, що розкривають деякі технічні характеристики майбутнього смартфона Google Pixel 9.…

    17.06.2024