Categories: Смартфони

Google додала нову корисну функцію в усі смартфони на Android

Share
Час читання: 2 хв.

29 грудня 2018 року, компанія Google спеціально заради додавання нової корисної функції в усі смартфони на базі Android оновила свій фірмовий додаток «Телефон», який за замовчуванням встановлено на практично всі моделі мобільних пристроїв в глобальних версіях. Уже зараз скачати новітнє програмне забезпечення можуть всі бажаючі з магазину програмного забезпечення Google Play, і це абсолютно точно варто зробити.

Вся справа в тому, що тепер додаток «Телефон» від Google володіє повноцінним захистом від спаму. Рекламні повідомлення навіть не будуть відображатися, тобто вони ніяким чином не зможуть потурбувати користувача мобільного пристрою. Американська корпорація відразу після оновлення програми попереджає, що нова можливість може іноді працювати некоректно, тому як її використання може призвести до помилкових спрацьовувань, в результаті яких справжні SMS, які не є спамом, перестануть коректно відображатися.

Щоб нова можливість працювала, потрібно регулярно підключати смартфон до інтернету, тому як компанія Google зберігає у себе в зашифрованому вигляді номера телефонів людей, які займаються розсиланням спаму і реклами, хоча різниця не велика. Користувачі гаджетів на базі Android при цьому мають можливість заблокувати конкретних адресатів, або ж сповістити про те, що вони розсилають спам. Якщо дана інформація підтвердиться і від інших абонентів, номер телефону спамера автоматично потрапить до «чорного списку».

Нововведення вже доступне користувачам в додатку «Повідомлення» версії 3.9, проте активація нової можливості відбувається на серверах Google. Саме тому деяким власникам смартфонів нововведення є вже зараз, тоді як інші люди отримають до нього доступ лише в найближчі дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Інсайдери показали Apple Watch X з 2-дюймовим дисплеєм на CAD-рендерах

    Чутки свідчать, що Apple планує суттєво оновити Apple Watch до десятої річниці пристрою, і 91mobiles…

    26.06.2024

    ChatGPT для macOS став доступним для всіх користувачів без обмежень

    Компанія OpenAI оголосила, що додаток ChatGPT для Mac став доступним для всіх користувачів. Хоча додаток…

    26.06.2024

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024

    Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

    Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа…

    26.06.2024