У Google Play проник троян, який вбиває акумулятор Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про вразливості Android -смартфонів перед всілякими вірусами і троянами можна складати легенди. Здається, не проходить і тижня без того, щоб ми не повідомили вам про нову небезпеку, якій піддаються власники пристроїв під управлінням операційної системи від Google. На цей раз предметом нашого обговорення стане троян Andr / Clickr-AD з асортименту Google Play, діяльність якого веде до передчасної розрядки інфікованих гаджетів.

Andr / Clickr-AD – черговий клікер, який хоч і не краде призначених для користувача даних і не намагається опанувати фінансовими заощадженнями своїх жертв, робить негативний вплив на роботу заражених пристроїв. Постійна активність трояна, в фоновому режимі клікати по рекламних оголошеннях, призводить до зниження автономності та передчасного зносу акумулятора, якому не вдається відпочити ні вдень, ні вночі.

Як поширюється Android-троян

Як повідомляють експерти Sophos Labs, Andr / Clickr-AD розповсюджується за допомогою Google Play. Троян переховувався в більш ніж 20 додатках для оптимізації роботи акумулятора, чищення оперативної пам’яті, збільшення продуктивності процесора і інших утилітах, але привертає користувачів функціональністю. Така універсальність привела до колосального поширенню і фактичного зараження більше 2 мільйонів пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як видалити Android-троян

Якщо ви помітили, що ваш пристрій після установки того або іншого додатка став розряджатися занадто швидко, єдиним способом позбутися від трояна на кшталт Andr / Clickr-AD стане відкочування до заводських налаштувань. Ця дія призведе до видалення всіх даних з пам’яті інфікованого пристрою, але практично напевно допоможе позбутися від шкідливого програмного забезпечення і повернути пристрою колишній час автономної роботи. Через негативних наслідків такого методу настійно не рекомендуємо використовувати його через дрібниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОandroidinsider.ru

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.