Categories: Смартфони

Нарешті відбувся офіційний анонс смартфону Lenovo Z5s

Share

Як і очікувалося, учора компанія Lenovo представила смартфон Z5s — свою першу модель з потрійною камерою. У низці офіційних тизерів розробники говорили про те, що Z5s завдасть нищівного удару по флагманської моделі Xiaomi Mi 8, тому цікаво зрозуміти, чи збулися прогнози творців новинки.  Діліться своїми думками в коментарях.

Відразу слід зазначити, що Lenovo Z5s побудований на не топовій платформі – в пристрої використовується SoC Qualcomm Snapdragon 710. У той час як в Mi 8 використовується SoC Snapdragon 845.

Проте в Lenovo стверджують, що в іграх, та ще й при використанні фірмової технології Game Turbo, реальної різниці не видно. Ну а «папуги» в бенчмарках… вони, напевно, і зовсім від лукавого. Game Turbo, до слова, перевірена на сумісність з іграми Tencent.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виріз у верхній частині екрану Z5s присутній, але він краплеподібний і дійсно набагато менше, ніж у Mi 8. Дисплей характеризується діагоналлю 6,3 дюйма і роздільною здатністю 2340×1080 пікселів. Він займає 92,6% площі фронтальної панелі — і це дійсно дуже хороший показник для моделі з хоч і маленьким, але все ж стандартним вирізом. Тильна панель смартфона теж оформлена загартованим склом.

Екран захищений загартованим склом Gorilla Glass (якої саме версії — не повідомляється), а рамка корпусу виконана з міцного авіаційного алюмінію. Під час презентації показали відеоролик з розколюванням горіхів смартфоном — смартфон не постраждав.

Ще з елементів захисту можна згадати водовідштовхувальне покриття P2i, таке використовувалася в смартфонах Moto серії G.

Тепер кілька слів про камери. Основна потрійна камера представлена набором датчиків роздільною здатністю 8, 16 і 5 Мп (зверху вниз). Діафрагма об’єктивів, відповідно, F/2,4, F/1,8 і F/2,4. У числі особливостей камери — дворазовий оптичний зум, високий динамічний діапазон і широке застосування алгоритмів штучного інтелекту. У фронтальній камері застосовується датчик зображення роздільною здатністю 16 Мп з великими пікселями розміром 2,0 мкм.

Lenovo Z5s отримав акумуляторну батарею ємністю 3300 мА·год з підтримкою швидкої зарядки потужністю 18 Вт. Працює апарат під управлінням ОС Android 9.0 Pie з встановленим поверх інтерфейсом ZUI 10.

Ще однією особливістю моделі є наявність одночасно і порту USB-C, і стандартного роз’єму діаметром 3,5 мм для навушників.

Lenovo вже почала приймати замовлення на Z5s, а реальні продажі в Китаї стартують 24 грудня о 10 ранку за місцевим часом.

Версія з 4 ГБ ОЗУ і 64 ГБ флеш-пам’яті оцінена в $205 (6 500 гривень), варіант з 6 ГБ ОЗУ і 64 ГБ флеш-пам’яті оцінений в $230 (7 300 гривень), ну а топова версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам’яті буде продаватися за ціною $275 (8 700 гривень).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Samsung висміяла Apple через проблеми з будильниками в iPhone

    У світі високих технологій щодня розгортаються справжні баталії між лідерами галузі. Цього разу ініціативу виявила…

    04.05.2024

    Microsoft попереджає користувачів Android про нову атаку «Dirty Stream»

    У повідомленні у блозі Microsoft попереджає користувачів Android про нову хвилю атак під назвою Dirty…

    04.05.2024

    Samsung планує випустити преміальні моделі Smart-годинників

    В останньому звіті компанії Samsung проскочила інформація про те, що вони хочуть оновити свою лінійку…

    04.05.2024

    Презентація Apple вже 7 травня: зібрані чутки про можливі анонси компанії

    7 травня компанія Apple проведе спеціальний захід, мабуть, присвячений iPad та аксесуарам для нього. Захід…

    04.05.2024

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024