iPhone XR названий кращим смартфоном із одинарною камерою

Незважаючи на те, що iPhone XR продається вже майже як півтора місяці, тільки зараз фахівці ресурсу DxOMark опублікували огляд його фото- і відеоможливостей. Підсумок тестування відображений в назві новини: iPhone XR визнаний DxOMark кращим смартфоном з одинарною камерою.

Якщо хтось стежив за новинами, то такий підсумок авторитетного ресурсу навряд чи став для нього сюрпризом: ще  наприкінці жовтня відомий ресурс MacRumours опублікував дані власного порівняння камер iPhone XR, XS і XS Max. Воно показало, що одинарна камера iPhone XR в більшості ситуацій забезпечує таку ж якість, як і здвоєна камера моделі iPhone XS Max. І ось нове підтвердження того, наскільки вдалою виявилася камера iPhone XR. Цього разу від фахівців DxOMark.

Фотозйомка оцінена в 103 бали, за відеозйомку смартфон отримав 96 балів. Підсумковий рейтинг — 101 бал. Це більше, ніж у Samsung Galaxy S9 Plus і Xiaomi Mi 8 (по 99 балів), Google Pixel 2 (98 балів) і Apple iPhone X (97 балів).

Фахівці відзначили відмінну експозицію при різних умовах освітлення, широкий динамічний діапазон, оптимальний баланс між шумами і деталізацією, а також чудову роботу системи автоматичного фокусування в будь-яких умовах. З мінусів — спотворення при портретній зйомці, обумовлені ширококутним об’єктивом, втрата якості при зумуванні і штучний ефект боке, який, до того ж, недосяжний при зйомці об’єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.