У Huawei все ж з’явиться власна операційна система

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розмови про те, що Huawei готує власну операційну систему в спробі знизити залежність від Google, ведуться давно. З новою силою про програмний продукт китайців заговорили на тлі їх вельми напружені відносини з американською владою, які зробили все, щоб смартфони Huawei не набули широкого поширення в США і створили вкрай несприятливі умови для роботи компанії на американському ринку. Але у вересні керівник підрозділу по програмним продуктам Huawei поклав край цим розмовам, зробивши заяву, що випускати власну операційну систему в плани компанії не входить. Серед причин того, що вони не випустили власну операційну систему він називав відсутність додатків і софта, сумісних з прошивкою, а також небажання псувати хороші відносини з Google.

Чи то глава підрозділу компанії лукавив, чи то за минулі два місяці Huawei дійсно передумала і переглянула стратегію розвитку власних продуктів, але віце-президент компанії Брюс Лі під час спілкування з фанатами компанії в одному з мікроблогів в мережі Weibo заявив про те, що фірмова операційна система знаходиться в стадії розробки. Він не став розповідати про подробиці про зовнішній вигляд і можливості операційної системи. Багато експертів сходяться на думці, що розробка власної операційки – «запасний аеродром» на випадок, якщо з якихось причин Google змушена буде відмовити Huawei має право використовувати її операційну систему Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОandro-news.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.