Xiaomi випустила Android Q для своїх смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Повідомляється, що буквально днями в мережі було помічено відразу кілька моделей смартфонів Xiaomi, які працюють на базі операційної системи Android Q, перша тестова збірка яка вийде лише в березні-квітні наступного року. Сьогодні нова ОС знаходиться в стадії активної розробки, але в силу якихось загадкових обставин вона вже щосили тестується на телефонах китайського бренду, тоді як раніше в мережі на її базі були виявлені мобільні пристрої Pixel 3 і Pixel 3 XL.

Реклама

Телефоном, на який вже встановлена ​​операційна система Android 10.0 Q, є Xiaomi Mi 8 SE. Це не флагманська модель, а цілком собі доступний мобільний пристрій з цінником на рівні $ 250. Останню версію програмного забезпечення встановлено на нього навіть не дивлячись на те, що даний апарат поки що так і не оновили до Android 9.0 Pie в особі прошивки MIUI 10. Простіше кажучи, китайська корпорація тестує найновішу ОС, яка зараз лише створюється, але при цьому ще не випустила для телефону найбільш свіжу фінальну версію програмного забезпечення.

Очікується, що вже в найближчі кілька тижнів в мережі з’являться ще кілька моделей смартфонів Xiaomi, що працюють на базі Android Q. Все це можна пояснити лише тим, що компанія Google погодилася створювати і покращувати нову ОС спільно з китайським брендом, який отримує тестові збірки новітнього програмного забезпечення, після чого встановлює їх на свої телефони і тестує. Ніякого іншого пояснення у такого стану справ бути просто не може.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоakket.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ