Ненадійний захист: сканер відбитків пальців в смартфонах можна з легкістю обдурити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці з мережної безпеки з Нью-Йоркського університету знайшли спосіб обійти захист будь-якого смартфона, який має сканер відбитків пальців. Експерти розробили відмичку, яка здатна обдурити біометричні системи ідентифікації.

Результати дослідження показали, що сканер відбитків пальців іноді може приймати чужий малюнок на пальці, вважаючи що це власник смартфона. Насправді, відбувається це не так часто-в 1 з 1000 випадків. Однак дослідники виявили, що цей показник можна знизити до 1 випадку з 5. Крім того, вони виявили, що відбитки пальців можуть бути штучно створені з використанням машинного навчання та використовуватися для обману систем аутентифікації.

Експерти встановили, що датчики сканують зображення відбитків пальців частково – лише в точках безпосереднього контакту. Таким чином, ймовірність того, що будуть виявлені часткові збіги відбитків, істотно збільшується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз подібні системи використовуються в більш ніж 50% смартфонів, вироблених в 2017 році, включаючи iPhone 8. У 2019 кількість смартфонів з подібним недоліком збільшиться до 71%, що також збільшить ризик злому смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.