Google розповіла, як змусити iPhone X і Xs працювати довше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна перевага OLED дисплеїв перед більш доступними IPS полягає в тому, що на рівні операційної системи можна відключити кожен піксель матриці.

У зв’язку з цим багато користувачів вважають за краще встановлювати темні колірні теми і шпалери з переважанням чорного, адже це, в теорії, дозволяє непогано скоротити швидкість розряду пристрою.

Проте до сьогоднішнього дня будь-яких об’єктивних цифр або статистики з дослідженням даного питання не було. Нарешті, Google вирішила опублікувати наочну порівняльну таблицю, продемонструвавши роботу OLED-матриць і класичних IPS при установці чорної теми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Встановивши чорну колірну тему можна змусити працювати смартфон з OLED-дисплеєм на 63% довше.

Результати відверто вражають. У нічному режимі (колірна тема смартфонів Google Pixel) смартфон Google може працювати на 63% довше, ніж iPhone 7 з тим же кольоровим оформленням.

На максимальних значеннях яскравості OLED-дисплей Google Pixel споживає близько 250 мА енергії. iPhone 7 при тих же значення яскравості витрачає близько 230 мА.

Але все змінюється після включення нічного режиму. Переважання чорного кольору дозволяє OLED-матриці скоротити витрату акумулятора на 63% – до 92 мА. На IPS-матрицю така зміна не впливає.

Та ж ситуація, коли колір пікселя впливає на автономність.

Найбільш ненажерливими квітами в палітрі RGB визнаний блакитний – на його відображення йде близько 800 мВт. Червоний і зелений кольори споживають по 600 і 580 мВт відповідно.

З незначними похибками результати тестування Google актуальні і для iPhone X, Xs і Xs Max , у яких встановлено OLED-дисплей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.