Categories: Смартфони

Huawei замінила екранний виріз отвором

Share

Сучасні повноекранні смартфони все частіше випускаються з виїмками в дисплеях, що дозволяють розмістити на передній панелі пристрою селф-камеру і інші, необхідні розумному телефону компоненти, в числі яких – динамік для голосового спілкування. У Мережі з’явився ескіз до патентованої другим лідером світового ринку смартфонів, компанією Huawei, технології, що дозволяє обійтися без вирізу в дисплеї, що не викликає у багатьох користувачів жодних теплих емоцій.

Отвори замінять виїмки. Huawei вирішила розмістити динамік для голосового спілкування в екранному отворі. Це було показано в USPTO ескізом до патентній заявці. І це дуже цікаво, оскільки очікується, що подібні отвори стануть використовуватися і для селф-камер (подібно дизайну Samsung Infinity-O і Galaxy A8s, тизер якого раніше з’являвся в Мережі), відзначає Пітер (Peter) на сторінках ресурсу gsmarena.com .

Huawei знайшла нове місце для динаміка смартфона

Слід зазначити, що даний патент взагалі не показує, де стане розташовуватися селфі-камера, без якої сучасні користувачі вже обходитися не захочуть. Втім, в липні поточного року в Мережі з’являлася «витік» дизайну Huawei, на якій камера пристрою розташовувалася в отворі, а динамік для голового спілкування – на рамці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В рамках цього дизайну сканер відбитків пальців розташовується під поверхнею дисплея мобільного пристрою. Патент ж передбачає розташування цього компонента на задній панелі, під основною камерою розумного телефону. Таким чином, Huawei, ймовірно, розглядає кілька підходів до дизайну.

Дивує, що стільки зусиль докладається для розміщення звичайного динаміка для телефонного спілкування, хоча вже і зараз існує технічна можливість розміщення п’єзоелектричного динаміка під поверхнею екрану мобільного пристрою. Втім, в такому випадку якість звуку може виявитися недостатньо високою, як при використанні традиційного динаміка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Huaweiукр
  • Останні записи

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024

    Beats готується представити навушники Apple Beats Solo Buds та Solo 4

    Згідно з останнім витоком, компанія Apple планує випустити свої нові продукти під брендом Beats наступного…

    29.04.2024

    Nintendo Switch 2 втратить свою фірмову фішку

    Гравці більше не почують приємного натискання кріплення джойконів. Про це пише іспанське видавництво Vandal.  За…

    29.04.2024

    В мережу потрапили ціни на новий Samsung Galaxy F55 5G

    Південнокорейський технологічний гігант Samsung нещодавно представив на індійському ринку новітні смартфони Galaxy M15 5G і…

    29.04.2024

    Експерти назвали зміни на які чекати у смартфонах

    Якщо сьогодні ми купуємо смартфон, то є ймовірність, що, поки ми донесемо його до дому,…

    29.04.2024

    Оновлення Samsung Galaxy S25 Ultra розчарує користувачів

    У тому числі це означає і те, що Samsung доведеться шукати інші способи продовжити час…

    29.04.2024