Categories: Смартфони

Google розповіла, як збільшити автономність смартфонів на 60%

Share

Головна проблема всіх сучасних смартфонів в тому, що вони працюють від одного заряду батареї занадто багато, ніж всі звичайно ж сильно незадоволені. Досить часто це призводить до того, що телефон за 20 000 гривень доводиться заряджати по два рази в день, а при дуже активному використанні ще частіше. Компанія Google взяла цю ситуацію під особливий контроль, в результаті чого зробила так, щоб власники мобільних пристроїв на базі Android могли збільшити час автономної роботи на цілих 60%.

Простіше кажучи, якщо смартфон на одному заряді батареї раніше працював 4 години, то після виконання рекомендацій Google цей термін може збільшитися майже до 6,5 годин. Простіше кажучи, автономність збільшується дуже сильно. Все завдяки темному режиму Dark Mode, підтримка якого в даний час вбудована в дуже багато програм компанії для мобільних пристроїв на базі операційної системи Android. Новий зовнішній вигляд був створений не тільки для використання в нічний і вечірній час, як багато хто помилково вважає.

Компанія Gogole запевняє, що в звичайний час смартфони Google Pixel 3 і Apple iPhone 7 розряджаються з однаковою швидкістю, а ось якщо включити на першому нічний режим відображення інформації, при якому велика частина екрану стає чорною, то флагман «пошукового гіганта» отримує приріст в автономності на рівні 63%. Все завдяки особливостям OLED-матриці, яка сьогодні використовується в дуже багатьох телефонах, в тому числі в iPhone Xs.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відображення чорного кольору OLED-екран взагалі не витрачає енергії, а ось LCD витрачає стільки ж, скільки і при відображенні інших квітів. Таким чином, як запевняє компанія Google, збільшити час автономної роботи смартфонів на 60% можна шляхом використання всіх усюдах чорного інтерфейсу, активувати який можна в дуже багатьох додатках і прошивках на базі Android. Це найпростіший і дієвий спосіб дуже відчутно продовжити час автономної роботи будь-якого сучасного телефону з органічним дисплеєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024