Categories: Смартфони

Sony PlayStation 5 всіх розчарує своєю ціною

Share
Час читання: 2 хв.

Не доводиться сумніватися в тому, що вже в наступному році публіці представлять ігрову приставку Sony PlayStation 5, а потім, через півроку, запустять у продаж. Новинка отримає неймовірно потужний технічне оснащення, а також цілу купу різних особливостей, які допоможуть їй дарувати кращий користувальницький досвід. Так, наприклад, всі її покупці зможуть грати в ігри від PS3 і PS4. Вони будуть запускатися в режимі повної сумісності, в результаті чого геймери зі всього світу зможуть грати в свої будь-які відеоігри без необхідності користуватися старими консолями.

Втім, не дивлячись на все це, Sony PlayStation 5 чекає нищівний провал, тому як вона стане якоюсь PS Vita, яка так і не зуміли завоювати ринок через високу конкуренцію зі смартфонами і планшетами. Важливо розуміти, що нова ігрова приставка від японської корпорації буде коштувати не менше 15 000 гривень, а за всі ігри для неї доведеться віддавати від 1500 до 2500 гривень (залежить від курсу на момент її виходу). Крім того, геймерам доведеться оформляти підписку на PlayStation Plus, щоб мати можливість грати по мультиплееру.

Чи не складно підрахувати, що покупка консолі і кількох ігор для неї, а без них вона навряд чи комусь буде потрібна, обійдеться приблизно в 20 000 гривень, а це ціна вже дуже навіть хорошого ігрового комп’ютера, нехай і не найпотужнішого в світі. Втім, звичайно, не ігрові ПК знищать Sony PlayStation 5, а ігрові стрімінгові сервіси, над створенням яких в даний час активно працюють Microsoft, Google, Ubisoft, Valve і багато інших компаній.

Їх суть дуже проста. Геймер отримує можливість запускати на будь-якому своєму комп’ютері, навіть на дуже слабкому, відеопотік, тоді як всі обчислення в грі відбуваються на серверах якоїсь компанії. Щоб насолоджуватися ігровим процесором досить мати швидке підключення до інтернету на швидкості не нижче 20 Мбіт / с. За подібні сервіси, звичайно, потрібно буде платити гроші. Втім, якщо врахувати, що платна підписка обійдеться в 2 000 гривень на один рік, то її вдасться використовувати цілих десять років, колишньому ніж настане вартість PS5.

Протягом усього цього часу гравець зможе насолоджуватися найкращими графічними настройками, відсутністю споживання електрики, тихою роботою свого комп’ютера і багатьма іншими речами. Простіше кажучи, у стрімінгових сервісів суцільні плюси, якими не може похвалитися Sony PlayStation 5, в зв’язку з чим її і чекає нищівний провал.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024

    Xiaomi Band 9 та Buds 5 дебютували на глобальному ринку

    Xiaomi анонсувала свої нові гаджети, Band 9 та Buds 5, ще в липні в Китаї.…

    26.09.2024

    Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

    Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт…

    26.09.2024