Це неймовірно: iPhone XR знімає портрети краще iPhone XS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здається, новий iPhone XR справляється з портретами при низькій освітленості краще, ніж флагманський iPhone Xs. Це доводить простий тест, проведений редактором видання Daring Fireball Джоном Грубером.

І хоч дешевший смартфон не може знімати в портреті об’єкти, з людьми він справляється помітно краще. Зверніть увагу, що зйомка зроблена саме в цьому режимі, оскільки при звичайному розкладі різницю ви не побачите.

Зліва фото з iPhone Xs, праворуч фото з iPhone XR
Зліва фото з iPhone Xs, праворуч фото з iPhone XR

Я не робив під жодне з цих зображень якусь обробку, якщо не брати до уваги масштабування до менших розмірів, і не використав для їх зйомки сторонніх додатків.

Обидва кадри були зроблені за допомогою штатного додатку Камера , а проведений експеримент доводить, що портретний режим iPhone XR можна використовувати в сценах з низькою освітленістю, де iPhone XS повністю програє.

На перший погляд, це дивно, що дешевий смартфон виграє у флагмана. Проте, цьому є достатньо просте пояснення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справа в тому, що в iPhone XR використовується всього один модуль камери. І для портретної зйомки теж. Цей модуль знімає з більш високою світлосилою, за рахунок чого отримує більше світла, а зображення виходить помітно яскравіше.

У той же час в iPhone Xs для портретної зйомки застосовується телеоб’єктив з більш низькою апертурою f / 2.4. Тому знімок виходить темніші, світла збирається менше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.