«Мені страшно»: Голосовий помічник Alexa заговорив пошепки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 18 жовтня по всій території США голосовий асистент Alexa буде наводити жах на своїх власників ночами. Поки тільки на англійській мові.

Про запуск функції Alexa говориться в технічному блозі творця нових можливостей голосового помічника Зайнаб Раїса. Система розпізнавання людського голосу в «розумній» колонці майже повністю повторює систему безпеки від Alexa. Робот заговорить з власником пошепки тільки у відповідь на сказану пошепки команду.

Нововведення було інтегровано в «розумну» колонку в рамках «олюднення» Alexa. Розробники в травні 2017 року заявили, що хочуть мінімізувати «особистість робота» в розмові людини з голосовим помічником. Для цього Alexa навчать не тільки говорити пошепки, але й розділяти та виділяти фрази, прискорювати і сповільнювати мову, розставляти паузи, доповнювати пропозиції своїми ремарками, а також відрізняти, копіювати та реагувати на емоції людини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники колонок Amazon, які вже випробували нову функцію голосового помічника, заявляють, що зробити з неї людину або поки не вийшло, або вийшло дуже добре. «Мені стало страшно», – найбільш часта реакція серед користувачів, коли вони чують мову нового асистента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.