Google вирішив відмовитися від Android?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі вже давно ходять чутки про те, що Google потихеньку відмовляється від операційної системи Android. І ще одне тому доказ – недавня презентація смартфонів Pixel 3 .

Про Android забули

Якщо в 2016-му під час презентації перших «пікселів» Android згадали не менш 8 разів, описуючи можливості тодішньої Android Nougat, то в цей раз, вперше за 10 років, назва операційної системи не назвали жодного разу.

Замість цього корпорація просуває Pixel, Slate, Home Hub, Messages, Assistant, Chrome OS і інші бренди. В першу чергу, це стосується менш популярної операційної системи Chrome OS, про яку в подробицях розповіли на презентації планшета Pixel Slate.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не вірите? Ось вам ще аргументи

Джерело з рекламного підрозділу Google запевняє, що Android вважають малоефективним, тому корпорація планує поступово відмовитися від нього як бренду і продукту.

Посудіть самі: останнім часом слово «Android» прибирають з назв продуктів Google. Операційну систему для годин Android Wear перейменували в Wear OS, платіжну систему Android Pay – в Google Pay, додаток Android Messages – просто в Messages.

Також триває робота над операційною системою Fuchsia , яка є універсальною і може використовуватися на різних пристроях, від смартфонів до ноутбуків і смарт-колонок. Джерела повідомляють, що приблизно через 5 років вона може замінити Android, Wear OS і Chrome OS.

Джерело: 9to5google

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.