Названа найпопулярніша операційна система для смартфонів

За даними експертів, в даний час загальне число активованих смартфонів на базі операційної системи Android досягає 1,24 млрд, тоді як під управлінням iOS функціонують 220,4 млн. Важливо зауважити, що під поняттям «активованих» маються на увазі такі, якими користуються хоча б один раз на місяць. Ясна річ, що загальне число проданих телефонів за останні 20 років, напевно, перевалює за 10 млрд штук, але переважна їх більшість безнадійно застаріло, в результаті чого було утилізовано.

Фахівці проводили дослідження з 2016 року, тобто до уваги бралися дані за останні два роки. Також вони опублікували прогноз до 2022 року, згідно з яким до цього моменту часу на базі iOS буде працювати 238,5 млн телефонів, тоді як на Android значно більше – 1,41 млрд. При цьому, як запевняють аналітики IDC, ніяких стрибків популярності телефонів в найближчі роки більш не буде. Пов’язано це з тим, що в нинішній час сучасний бюджетний смартфон може задовольнити потреби більшості людей.

В результаті цього, багато людей купують собі телефони на 2 – 4 роки, тому як нинішні «бюджетники» дозволяють не думати про повільній швидкості роботи і інших недоліках дешевих моделей смартфонів, які були присутні ще п’ять років тому. Також можна помітити, що до 2022 року зростання кількості мобільних пристроїв на iOS скоротиться практично до нуля. Фахівці не уточнюють, чому це станеться, однак, швидше за все, виною всьому стануть занадто високі ціни на iPhone, вартість яких вже зараз перевалює за 40 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.