Небезпечний троян заражає Android-пристрої, маскуючись під Google Play

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий «троянець» вже ідентифікований експертами з області кібербезпеки і отримав назву «GPlayed».

Важливою характеристикою нового шкідливого продукту є те, що він маскується під офіційний магазин додатків від Google – Google Play Market. Саме таким нехитрим чином він заражає пристрої на базі Android. Щоб обдурити користувачів шкідливий виступає під назвою. Значок програми практично в точності повторює оригінальний. Якщо ж користувач все ж попадеться на прийом, то шкідливе ПО надзвичайно адаптивно, а тому зараження пристрою відбувається вкрай швидко.

Представники Google вже відреагували на це повідомлення і повідомили, що зроблять все необхідне, щоб якомога швидше впоратися з цією загрозою, проте вони дали дуже невтішний прогноз, заявивши, що кількість подібних вірусів буде поступово збільшуватися, адже розробники все частіше тепер хочуть ділитися з користувачами додатком безпосередньо, не використовуючи посередників в дусі AppStore або Google Play.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це по суті означає, що шкідливе ПО може робити що завгодно: збирати банківські облікові дані користувача, контролювати місце розташування пристрою і все в цьому дусі. Даний троян також показує новий шлях для розвитку загроз. Маючи можливість безперешкодно переміщати код з настільних комп’ютерів на мобільні платформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.