Categories: Смартфони

Google Pixel 3 виявився провальним: Причин багато

Share

Незалежно від думок і бажань, Google – єдиний конкурент Apple. Самі смартфони Pixel визначають політику розвитку і реальні можливості Android-пристроїв.

Навіть Samsung не може стрибнути вище Google. Але слідом за Apple, Google зробила ставку на штучний інтелект. Ось тільки, на перший погляд, базу у вигляді начинки забула підготувати.

До чого це призведе? Індустрію смартфонів чекає застій або Pixel дійсно став найкращим Android-смартфоном 2018 року?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У дизайнерів Google Pixel 3 скінчилися ідеї?

Оновлена лінійка Pixel виглядає, м’яко кажуть, дивно. Замість єдиного впізнаваного концепту компаній представила смартфони в стилі «Хто в ліс, хто по дрова» .

Коли 2 різних команди проектують дизайн в одній лінійці смартфонів, нічим хорошим це не закінчується.

Молодша компактна модифікація втратила підекранні клавіші і додала 0,5 дюйма до діагоналі. Старша отримала плюс тільки 0,3 дюйма з монобровою, яка з’їла прибавку ефективної площі.

XXI століття, 2018 рік. Подивимося на рамки зверху-знизу. Пекло! Після цього Xiaomi Mix 2s  виглядає наймоднішим смартфоном на Android.

Власне, а не у них чи Google підгледіла ідею зовнішнього вигляду, тільки навпаки? Великий Xiaomi A2  отримав екран без моноброви, версія A2 Lite вийшла з неї.

Здається, комусь пора визначитися з концепцією дизайну.

Чому флагман отримав застарілу морально начинку?

Перші тести нового процесора Qualcomm показують відмінні результати

Випускати флагман перед анонсом нового процесора – поганий тон. Pixel повинен був вийти влітку, тому що в Qualcomm вже почала відвантаження Snapdragon 855 .

Новий процесор ще зовсім сирий, але він обіцяє істотне збільшення продуктивності і оптимізоване енергоспоживання.

Без водяного охолодження Black Shark, Snap 845 працює гірше бюджетних процесорів

Поточний Snapdragon 845 , використаний в Pixel 3 (навіть розігнаний на  0,2 ГГц ), фактично морально застарів. А якщо згадати про проблеми з перегрівом …

Навіщо, якщо ця платформа перегрівається? Фактично, на максимальних частотах Snap 845 може працювати тільки в ряді «ігрових» смартфонів. І – не більше півгодини.

Єдине реальне пояснення цьому рішенню: процесор налагоджений, енергоспоживання мінімально. В результаті Pixel 3 нарешті (з урахуванням потовстішого АКБ) отримає нормальний час роботи.

Дивне рішення і з пам’яттю. Версії Pixel з  4/64 Гб здаються відсиланням в 2016 рік. Для неоптимізованих додатків і «жирному» Android 9 Pie потрібно 6 Гб. Але Google не дає більше 4 Гб «оперативки»!

… Тому що Pixel 3 – демонстрація програмних досягнень

З іншого боку, Google – головний розробник Android, і тільки вона визначає працездатність програм в магазині Google Play. Можливо, їм простіше вигнати з нього важкі повільні додатки.

До того ж, оптимізація самої системи в Pixel 3 очікувано найкраща. На підставі наявних матеріалів, Android 9 Pie на Pixel працює практично ідеально.

З досвіду знайомства з попередніми версіями, швидше за все Pixel 3 стане найшвидшим «андроїдом» в реальній експлуатації.

Важливою зміною стала відмова від звичних подекранних клавіш. Для управління використовуються жести, для швидкого запуску сервісів і додатків – стиснення алюмінієвої рамки корпусу Active Edge .

З одного боку, управління стисненням не можна назвати новинкою. Але відмова від них автоматично збільшує екран: у Pixel 3  робоча площа більша , ніж у будь-яких інших Adnroid-смартфонів.

Ймовірно, нововведення змінить досвід роботи зі смартфонами на Android. Чи стане зручніше? Це з’ясується не відразу.

Смартфон з просунутим штучним інтелектом

Нововведення фірмового Android для Pixel на цьому не закінчуються. Хоча такі чи це нововведення?

Інженери компанії провели серйозну роботу, максимально реалізувавши можливості вбудованого в  Snapdragon 845 окремого DSD -Процесор для машинного навчання.

Це дозволило реалізувати безліч раніше неможливих для Android-функцій. Наприклад, Pixel 3 навчився без участі користувача відповідати на дзвінки.

Смартфон розшифровує мову, виводить її у вигляді тексту і пропонує відповісти стандартною фразою, які замість господаря смартфона зачитує робот.

Інша нова функція Top Shot вибере кращий кадр з серії знімків. Телефон сам прибере змащені фотографії та знімки з моргаючими людьми.

Назвати ці функції унікальними язик не повертається. Стиснення з’явилися в смартфонах HTC кілька років тому, Top Shot фактично є поліпшенням HDR + .

Штучний інтелект замість нормальної камери

Камери Pixel є одними з кращих серед Android-смартфонів. Користувачі Android напевно знають додаток Google Camera (GCam) , який різко поліпшує якість знімків.

На жаль, для кожної моделі потрібно повноцінний порт – програма використовує драйвера і безпосередньо спілкується з датчиком камери. Але результат, одержуваний в режимі HDR + варто того навіть в «бюджетку».

Тому Google вирішила задовольнятися одинарним модулем з роздільною здатністю 12 Мп і діафрагмою f / 1,8 . За словами представників компанії, якість феноменальна. Софт ж поліпшили?

Як докази наводиться порівняння з  iPhone Xs . Для довідки: подібний знімок на «айфон» можна зробити тільки свідомо сфокусувавшись на контрастному переході.

Результат роботи Night Sight і маркетологів Google

Відповідно, Google свідомо обманює користувачів? Не більше, ніж інші вендори, показуючи знімки професійних фотографів при ідеальних умовах в якості прикладів роботи камери.

Фронтальні камери навпаки, подвійні: по  8 Мп з різною діафрагмою ( f / 1,8 і  f / 2,2 ). Це дозволяє «захопити на 184% більше картинки, ніж у iPhone Xs» . Мабуть, розрахунок йде за загальною площею.

Програма не може працювати без даних – а їх надає датчик. Відмова від додаткового фотосенсора дуже сумнівна перевага

5 старих фішок в новому виконанні

Якщо піти ще далі, стане зрозуміло, що основним нововведенням сімейства Pixel 3 стали саме програмні фішки. Смартфон став вітриною досягнень Google. Може бути, дійсно нічого покращувати?

Всі зміни в порівнянні з минулим поколінням виглядають мінорними. Те ж і на тлі інших «андроїдів»:

  1. Смартфон отримав скляний корпус з  Gorilla Glass 5 .
  2. Захист від води і пилу покращилася з рівня IP67 до звичного IP68
  3. З’явилася 10-ватна бездротова зарядка
  4. OLED -екран отримав розширений колірний обхват , підтримку HDR і функцію Always On
  5. З’явився чіп безпеки Titan M (навіщо?)

Все це ми бачили вже не раз. Втім, як стверджують джерела , екран Pixel 3 володіє найкращим серед смартфонів якістю відображення.

Не будемо забувати, що сьогодні функціональність OLED-дисплеїв багато в чому залежить від програмного забезпечення. Знову. І помітити відмінності користувач сьогодні вже не зможе.Знову суцільний маркетинг?

Крім того, Google не стала повторювати помилок Apple і відразу представила бездротову зарядку Pixel Stand за за 79 доларів. Хоча багато вміщаються в 30.

Гей, Google! На Apple надивилися?

Продажі Pixel 3  і  Pixel 3 XL почнуться 18 жовтня, мінімальна вартість – 799 і  899 доларів . Це менше, ніж просять за iPhone Xs, але можна порівняти з іншими Android-флагманами: Samsung S9 + , Samsung Note9 , LG V40 , HTC U12 + .

Крім того, в Росії Pixel 3 навряд чи будуть продаватися офіційно. А якщо і будуть – ціна виросте на 20-30% і стане порівнянна з флагманами Apple.

З іншого боку, китайські флагмани в особі OPPO X , Xiaomi Mi 8 , OnePlus 6 (T)поступаються Pixel багато в чому. Перш за все – в стабільності і функціональні можливості прошивки.

Потрібен стабільний смартфон на Android з максимально простим інтерфейсом? Pixel 3 одним з можливих варіантів. Але не єдиним. І дуже схожим на інші.

PS Чому Pixel 3 виглядає так нудно?

Здається, у Google скінчилися ідеї? Ні. По всій видимості, індустрія переходить в стадію застою: Apple зайняла більшу частину ринку смартфонів дорожче 800 доларів , і воювати з нею не вийде навіть у Google. А їм дуже хочеться.

На жаль, поки китайські бюджетники наздоганяють флагмани, останні як один схожі один на одного. Де часи унікальних «рамкових» смартфонів? Або чекаємо переходу кількості в якість?

Як би там не було,  Pixel 3  і  Pixel 3 XL , незважаючи на навороти, здаються «просто ще одним смартфоном на Android» без унікальних фішок. Або вітриною для демонстрації власних програмних досягнень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Кращий за iPhone 14 і Galaxy S24. Фахівці DxOMark протестували камеру Google Pixel 8a

    Експерти DxOMark протестували камеру смартфона Google Pixel 8a. Незважаючи на позиціонування як спрощену модель і…

    17.05.2024

    В мережу потрапили нові деталі та характеристики Galaxy Z Fold 6

    Samsung готується представити Galaxy Z Flip 6 і Galaxy Z Fold 6 в найближчі місяці.…

    17.05.2024

    Meta працює над власними навушниками з камерою та штучним інтелектом

    Як ми звикли чути з 2023 року, сфера застосування штучного інтелекту розширюється. Компанії змагаються за…

    17.05.2024

    Samsung Galaxy M35 показали наживо (відео)

    Galaxy M35 з'явився на консолі Google Play лише кілька днів тому, а це означає, що…

    17.05.2024

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024