Categories: Смартфони

Xiaomi розповіла, чому її смартфони вибухають і що чекає їх власників

Share

Днями один з власників смартфона Xiaomi Mi A1 зіткнувся з тим, що його телефон вибухнув під час зарядки з використанням зарядного пристрою, що володіє підтримкою технології швидкої зарядки Quick Charge 3.0, підтримка якої з’явилася в цій моделі з релізом ОС Android Oreo. Сталося це через кілька місяців використання телефону, тобто це не якийсь заводський брак. На радість володаря мобільного пристрою, він не постраждав, тому як згоріла лише частина тумбочки, на якій під час підзарядки і знаходився телефон.

За словами співробітників компанії Xiaomi, які провели розслідування інциденту, причиною вибуху став зовсім не смартфон, а неоригінальний зарядний пристрій, який було випущено невідомим виробником. Він неправильно працював, в результаті чого акумулятор телефону не витримав і вибухнув, тобто сталася цілком адекватна хімічна реакція. Власник Mi A1, який потрапив в таку ситуацію, отримав новий телефон від виробника абсолютно безкоштовно.

На тлі цього, корпорація рекомендує всім користувачам використовувати оригінальні зарядні пристрої, або від відомих виробників. Економія декількох доларів на хорошій зарядці може привести до виходу з ладу всього телефону взагалі, а він коштує понад $ 200. Також було відзначено, що кожен телефон Xiaomi, а також всі зарядні пристрої, піддаються ретельному тестуванню, яке дозволяє з 99,99% точністю встановити відсутність будь-яких потенційних загроз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomiукр
  • Останні записи

    Останнє оновлення iOS виправляє дуже серйозну помилку на всіх iPhone

    iOS 17.5.1 вже доступна для всіх iPhone, що підтримують iOS 17, і покликана виправити помилку,…

    22.05.2024

    Київстар піднімає ціни на деякі тарифи

    Українська компанія мобільного зв’язку «Київстар» внесла зміни у свої тарифні плани. Зміни були спричинені потребою…

    21.05.2024

    Фахівці назвали 5 перевірених міфів про Android

    iPhone від Apple завоював безліч шанувальників, особливо у США, завдяки популярності iMessage. Часто можна почути,…

    21.05.2024

    10 нових пристроїв Samsung представить на літній презентації

    Цього літа компанія Samsung проведе масштабну презентацію нових продуктів, в рамках якої представить флагманські складні…

    21.05.2024

    Перші зображення розкладачки Honor Magic V Flip потрапили в мережу

    Авторитетний китайський інсайдер під ніком Digital Chat Station поділився у соцмережі Weibo першими зображеннями майбутнього…

    21.05.2024

    Dell представила безшумну мишу яка коштує 1500 гривень

    Компанія Dell представила свою тиху мишу Silent Mouse MS355. Її конструкція дозволить користувачеві не відволікатися…

    21.05.2024