Categories: Смартфони

Google почала платити гроші користувачам Android

Share

Лічені години назад Сувонскій окружний суд зобов’язав компанію Google платити гроші користувачам Android за те, що вони купують, тобто додатки, фільми, відеоігри, книги, музику і будь-який інший контент. Це не жарт, а реальний факт. Справа полягала в тому, що 10-річна дитина без відома матері накупив різного контенту на суму в $ 1627, які списали з карти без запиту будь-яких паролів або ж CVC-коду.

У підсумку, суд порахував винними в цій справі відразу двох осіб – мати дитини, а також компанію Google. Остання повинна виплатити потерпілій 50% від суми позову, тобто $ 813,5. Решта витрати лягають на жінку, яка через свою дитину опинилася у вкрай неприємній ситуації. Також суд рекомендував всім іншим судам при розгляді схожій ситуації надходити аналогічним чином, так як «пошуковий гігант» забезпечує в Android недостатньо хороший захист від списань грошей.

На думку суду, компанія Google несе повну відповідальність за управління платіжною інформацією своїх клієнтів. У зв’язку з цим, вона зобов’язана запобігати будь-якими доступними способами використання кредитної картки без відома власника. Простіше кажучи, в операційній системі Android при кожному здійсненні платній операції гроші потрібно обов’язково вводити пароль від аккаунта, або ж CVC-код від картки. Оскільки такого захисту в ОС немає, суд встав на сторону жінки, але задовольнив її прохання в повному обсязі, а лише наполовину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, тепер компанія Google почала платити гроші користувачам Android. Виходить, що будь-яка людина може повернути щонайменше 50% від вартості будь-яких покупок, проте остаточне рішення звичайно ж залишається за судом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024