Чим Apple замінила 3D Touch в iPhone XR

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато шанувальників Apple, які чекали релізу iPhone XR, сподівалися, що смартфон буде повною копією більш просунутих моделей, якщо не брати до уваги LCD-дисплея, одиночної камери і алюмінієвої рамки по периметру корпусу. Ці зміни виглядали як цілком виправданий компроміс, необхідний для підтримки низької вартості апарату. Але, як з’ясувалося, компанії довелося заощадити ще на ряді компонентів, одним з яких став незамінний 3D Touch. Або все-таки замінний?

Незважаючи на те що Apple дійсно довелося відмовитися від 3D Touch, функціональність інтерфейсу буде так само доступна власникам iPhone XR, як і всіх інших моделей iPhone, починаючи з iPhone 6s. Цього вдалося досягти завдяки технології Haptic Touch. Вона замінює посилені натискання на тривалі утримування, реагуючи на них легкою вібрацією і дозволяючи використовувати жести pick і pop для швидкого доступу до функцій окремих додатків прямо з робочого столу.

Чому 3D Touch немає на iPad

Резонне питання, яке виникає, після прочитання новини, – чому не можна було реалізувати те ж саме у всіх інших iOS-пристроях. Але ви не гірше за мене знаєте, якою меркантильною часом може бути Apple. Відома маса випадків, коли компанія видавала функції, реалізовані програмними методами, за виняткові нововведення нових iPhone. Саме так було з режимом «Портретне освітлення», яке з’явилося в iPhone X і 8 Plus, але не був доступний власникам iPhone 7 Plus , незважаючи на подвійну камеру.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОappleinsider.ru

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.