iPhone XR чи Samsung Galaxy S9 Plus: порівняння характеристик

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Apple випустила три нових iPhone разом з моделлю iPhone XR, який позиціонується як найдоступніший серед нових смартфонів. Телефон має вражаючі специфікації і як і раніше дорожчий, ніж більшість пристроїв преміум-класу. Редакція TopMob вирішила порівняти характеристики iPhone XR з прямим ціновим конкурентом Samsung Galaxy S9 Plus.

iPhone XR vs Galaxy S9 Plus: ціна в Україні

64-гігабайтна версія iPhone XR в Україні буде коштувати від 48000 гривень , версія на 128 Гб – 52170 гривень , а за топову версію потрібно буде віддати майже 58000 гривень .

Galaxy S9 Plus поставляється в трьох варіантах: з 6 ГБ оперативної пам’яті + 64 ГБ вбудованої пам’яті, 6 ГБ оперативної пам’яті + 128 ГБ пам’яті і 6 ГБ оперативної пам’яті + 256 ГБ, ціни стартують від 18 920 гривень за найменшу версію і від 22000 за топовий варіант .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У плані ціни безумовно виграє Samsung, так як він більш ніж в два рази дешевше. Але повторимося, тільки на старті продажів iPhone Xr.

iPhone XR Vs Galaxy S9 Plus: дизайн, дисплей

iPhone Xr

IPhone XR поставляється з 6,1-дюймовим РК-дисплеєм Liquid Retina IPS з роздільною здатністю одна тисяча сімсот дев’яносто дві x 828 і шторкою нагорі, як на iPhone X. Смартфон має співвідношення сторін 19,5: 9 і 79% співвідношення екрану до корпусу. Samsung Galaxy S9 Plus, з іншого боку, має трохи більший 6,2-дюймовий екран Super AMOLED з роздільною здатністю 2960 × 1440 пікселів і співвідношенням сторін 18,5: 9.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

iPhone XR Vs Galaxy S9 Plus: продуктивність, апаратне забезпечення

Що стосується продуктивності, то процесори Apple завжди були на крок попереду Android-конкурентів. IPhone XR поставляється з чіпсетом Apple A12 Bionic і 4-ядерним графічним процесором Apple GPU. Для порівняння, Galaxy S9 Plus оснащений восьмиядерна чіпом Exynos 9810 (Snapdragon 845 в США) в поєднанні з Mali-G72 MP18 для обробки графіки.

iPhone XR Vs Galaxy S9 Plus: Особливості камери

iPhone XR має одну 12-мегапіксельну задню камеру з діафрагмою af / 1.8. Функції камери включають в себе портретну освітлення, OIS, портретний режим з поліпшеним боке і контроль глибини. На передній панелі є камера на 7Мп з діафрагмою f / 2.2.

iPhone XR доступні кольори в Україні

Samsung Galaxy S9 Plus має 12MP + 12MP подвійну камеру ззаду. Первинний датчик з’єднаний з об’єктивом з подвійною апертурою (f / 1,5 і f / 2,4). Камера спереду на 8 мегапікселів з діафрагмою f / 1.7.

Samsung Galaxy S9 Plus camera

iPhone XR Vs Galaxy S9 Plus: акумулятор, ОС, інші характеристики

IPhone XR оснащений незнімним літій-іонним акумулятором, який забезпечує час розмови до 25 годин, як стверджує виробник. Однак з плином часу батарея завжди була проблемою для пристроїв Apple. Samsung Galaxy S9 Plus харчується від батареї 3500 мА. Пристрої Samsung також борються з проблемами з продуктивністю батареї.

iPhone XR працює на базі iOS 12, а Samsung Galaxy S9 Plus оновлені до новітнього Android 9.0 Pie. Можливості підключення на всіх трьох смартфонах мають багато спільного.

iPhone XR Vs Galaxy S9 Plus: вердикт

У той час як iPhone XR містить деякі дійсно вражаючі специфікації з ціною відповідно до стандартів Apple, Samsung Galaxy S9 Plus пропонує компоненти практично не гірше, а іноді навіть краще конкурента, а з огляду на ціну, корейський смартфон є нашим фаворитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.