Categories: Смартфони

7 головних інновацій операційної системи iOS 12 і як їх отримати

Share
Час читання: 4 хв.

Apple випустила 17 вересня нову версію операційної системи iOS. ЕП розповідає, хто зможе її встановити, які інновації вона містить і як оновитися.

iOS 12 отримають всі моделі iPhone старші 5s, всі iPad 2013 року і більш нові моделі, а також iPod Touch шостого покоління.

1. Найшвидша

iOS 12 стала найшвидшою операційною системою серед своїх попередників і особливо, якщо порівнювати з iOS 11. Зі своєю появою iOS 11 приніс багато нових функцій, особливо для iPad.

Одночасно операційна система стала найповільнішою з усіх раніше існуючих. Навіть простий додаток “Калькулятор” не працював належним чином. Після натискання на додаток “Камера”, доводилося чекати його запуску. Швидкість виклику клавіатури теж викликала питання.

2. Підрахунок часу

В “налаштуваннях” з’явився розділ, де можна подивитися скільки часу користувач проводить в тому чи іншому додатку. Можна подивитися детальну статистику за день або тиждень. Можна також дізнатися, скільки разів протягом дня користувач брав телефон в руки.

Тепер можна обмежити час користування додатками. З’явилася можливість як встановити нагадування про надмірно часте використання додатка, так і обмежити паролем доступ до додатка. В останньому випадку це актуально для дітей.

3. Siri тепер можна навчати

Тепер користувачі можуть створювати для голосового асистента Siri власні команди і об’єднувати команди в ланцюжки. Власні команди можна створювати в розділі “Швидкі команди Siri” в меню “Siri і Пошук”.

4. Менеджер паролів

З’явився менеджер паролів, який запам’ятовує паролі введені на сайтах і в додатках, генерує нові паролі і попереджає, якщо один і той же пароль використовується на різних сайтах.

Крім того, Siri тепер вміє знаходити потрібний пароль, хоча і не показує його, поки не ідентифікує власника пристрою.

5. Віртуальна голова

Для власників iPhone X і більш нових версій смартфонів Apple з’явилася нова “фішка” – Memoji. Це цифровий аватар з власним оцифрованим обличчям. Memoji можна використовувати в повідомленнях, в автоперегонах, в наклейках. Також з’явилися нові Animoji – віртуальне обличчя на реальному тілі.

6. Доповнена реальність

Тепер до чотирьох осіб одночасно можуть бачити на своїх пристроях один і той же віртуальний світ, прикріплений до однієї і тієї ж точки реального. Ця можливість була показана 12 вересня під час презентації нових моделей iPhone. Тоді три особи одночасно грали в одну гру доповненої реальності.

Крім того, iOS 12 підтримує формат файлів USDZ. Це 3D-моделі, які можна вбудовувати в веб-сторінки, щоб користувачі могли переглядати їх в браузері Safari, в тому числі в доповненій реальності.

7. Енергоспоживання

Функція моніторингу енергоспоживання стала більш потужною. Тепер набагато простіше розібратися, на що витрачається енергія акумулятора. Є можливість відсортувати додатки за ступенем енергоспоживання.

Як оновитися до iOS 12

Перш, ніж встановити iOS 12, найкраще зробити резервну копію важливих даних. Для цього треба зайти в “Параметри” пристрою, натиснути на власне ім’я зверху, вибрати “iCloud”, натиснути на “Архівація в iCloud”, натиснути “Виконати зараз”. Все це є сенс робити тоді, коли пристрій підключений по Wi-Fi.

Що стосується безпосередньо оновлення, то існує два способи: по повітрю і через iTunes.

Оновлення по повітрю доцільно проводити під час підключення по Wi-Fi. Крім того, зверніть увагу на рівень заряду батареї. Бажано, щоб він був вище 50%, а ще краще, якщо пристрій підключено до джерела живлення.

Для оновлення треба зайти в “Параметри” пристрою, натиснути “Оновлення налаштувань Apple ID”, “Далі”, “Завантажити та встановити”.

Для оновлення через iTunes потрібно встановити на комп’ютер останню версію iTunes, потім підключити до комп’ютеру пристрій, операційну систему якого треба оновити. В iTunes в розділі “Досьє” натиснути кнопку “Оновити”.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Наступний iPhone від Apple обіцяє бути одним із найдешевших

    Наступною моделлю має стати iPhone SE 4, за умови, що не буде затримок. Його вихід…

    22.09.2024

    Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

    Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання…

    22.09.2024

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024