Categories: Смартфони

Чи варто міняти iPhone X на новий Xs або Xs Max

Share

Нові Apple iPhone Xs і Xs Max були представлені 12 вересня. Передзамовлення смартфонів відкрилося 14 вересня, а вся перша поставка була розкуплена менше, ніж за хвилину. Журналісти AppleInsider вирішили з’ясувати, чи варто оновлюватися на нову модель тим, хто зараз використовує торішній iPhone X.

Думка громадськості

Розчаруванням для фанатів Apple став зовнішній вигляд нових iPhone Xs і Xs Max. Смартфони візуально нічим не відрізняються від свого попередника, iPhone X, повністю повторюючи його стиль. Єдиним нововведенням з точки зору дизайну став золотий колір.

Згідно з опитуванням, проведеним виданням, клієнти Apple здебільшого схиляються до покупки саме iPhone Xs Max, просто тому що його екран більше, ніж у попередника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова фотокамера

У камерах обох iPhone використовується подвійна лінза. Сама технологія не нова – вперше вона з’явилася ще в 2016 році на iPhone 7 Plus. Проте, камери iPhone Xs і Xs Max зробили черговий крок вперед за рахунок поліпшеного HDR, оновленої портретної фотозйомки і нових можливостей редагування глибини знімка і використання режиму боке. На практиці ж до сих пір невідомо, чи будуть ці нововведення настільки помітні, щоб заміна iPhone X на новий Xs або Xs Max була виправданою.

Екран і процесор 

Як і камера, дисплеї в нових Xs і Xs Max повністю ідентичні. Нововведення, про які говорила Apple – Super Retina або поліпшена передача кольору – для користувачів будуть непомітними, особливо в порівнянні з iPhone X. Оновлений Face ID, вперше представлений в 2017 році, на iPhone X буде працювати так само швидко, як і на нових смартфонах, якщо оновити його до iOS 12. Процесор ж попередника лише трохи повільніше A12 Bionic, і він як і раніше буде відмінно справлятися з будь-якими завданнями – від простого інтернет-серфінгу до ігор з доповненою реальністю.

Єдиною принциповою відмінністю, на думку журналістів, стане більший заряд батареї. Так, iPhone Xs Max зможе протриматися без зарядки на півгодини довше, ніж iPhone X.

iPhone Xs / Xs Max або iPhone X?

У AppleInsider впевнені: оновлюватися з iPhone X на нові смартфони варто тільки заради нового золотого кольору, якого так не вистачало в 2017 році. Фінансово ж така заміна iPhone не виправдана, адже модель X досі залишається одним з лідерів серед телефонів в 2018 році за всіма своїми характеристиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024