Новий iPhone Xs виявився повільнішим минулорічної моделі iPhone 8 Plus

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У Мережі з’явилися результати випробування продуктивності нових смартфонів Apple, які ще не надійшли в продаж. У деяких тестах новинки дещо поступилися торішньому iPhone 8 Plus.

iPhone Xs проти iPhone 8 Plus

Новий смартфон iPhone Xs, представлений Apple 12 вересня 2018 р може поступатися iPhone 8 Plus, випущеному роком раніше, в продуктивності при вирішенні певного кола завдань. Про це свідчать результати синтетичного багатоядерного тесту, який містить цей сайт Geekbench.

iPhone Xs зміг набрати 10 255 балів в даному тесті в той час, як iPhone 8 Plus вдалося досягти позначки в 10 800 балів, навіть незважаючи на те, що останній працює під управлінням старішого чіпа Apple A11 Bionic. Проте, в одноядерному тесті новинка змогла «відігратися», набравши 4 813 балів проти 4 307 балів гаджета, випущеного в 2017 р

iPhone Xr, бюджетна модель, продемонструвала результат в 9 367 балів при проходженні многоядерного тесту і 4 754 – одноядерного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
iPhone 8 Plus перевершив iPhone Xs в одному з тестів Geekbench

Подібні результати можуть вказувати на спроби Apple продовжити час автономної роботи нових пристроїв за рахунок більш частого використання одного ядра процесора замість розподілу навантаження між усіма ядрами відразу.

Результати тестування iPhone Xr за допомогою Geekbench

Варто також відзначити, що в базі даних Geekbench нові апарати Apple фігурують під назвами iPhone 11,6 і iPhone 11,8. Керуючись деякими непрямими ознаками (наприклад, обсягом оперативної пам’яті), можна стверджувати, що версія 11,6 представляє iPhone Xs, а 11,8 – бюджетну модель – iPhone Xr.

Не можна з упевненістю сказати, які саме iPhone з трьох представлених піддалися тестуванню, але це і не так важливо, оскільки вся лінійка апаратів побудована на базі однокристальної системи A12 Bionic, яку Тім Кук(Tim Cook), глава Apple, охрестив «найбільш просунутим» чіпом корпорації за всю історію.

Що знаходиться всередині нового iPhone

Результати тестів дозволяють більш пильно вивчити, якими саме характеристиками володіють компоненти нових iPhone. Так, можна відзначити, що центральний процесор A12 працює на тактовій частоті в 2,49 ГГц – на 0,1 ГГц перевершуючи A11, який «розганяє» лише до 2,39 ГГц.

Також значно зросли обсяги кешу інструкцій першого рівня і кеша даних першого рівня – з 32 КБ до 128 КБ в обох випадках. Крім того, з даних, опублікованих на Geekbench, слід, що iPhone Xs оснащений 4 ГБ оперативної пам’яті, а його «молодший брат» – лише 3 ГБ. Дана інформація узгоджується з інформацією яка задовго до офіційного анонса смартфонів ходила чутками про те, що молодша модель лінійки отримає на 1 ГБ пам’яті менше, ніж флагмани. Саме ця інформація побічно вказує на відповідність «кодового імені» iPhone 11,8 в бенчмарках Geekbench смартфону iPhone Xr.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.