Стали відомі обсяги оперативної пам’яті iPhone XS, XS Max і XR

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У двох з трьох флагманських смартфонах, крім збільшення обсягу вбудованого сховища, Apple знову пішла на збільшення обсягу оперативної пам’яті. Це підтвердили результати синтетичного тесту Geekbench, опубліковані журналістами голландського ресурсу LetsGoDigital.

Згідно з даними бенчмарка, iPhone XS і XS Max мають по 4 ГБ оперативної пам’яті. Це на третину більше, ніж було доступно власникам минулорічних iPhone 8 Plus і iPhone X. Очевидно, такий обсяг ОЗУ багато в чому необхідний новинок для більш ефективної обробки об’єктів доповненої реальності.

На чому ще заощадила Apple в iPhone XR

iPhone XR, незважаючи на ідентичний процесор, оснащується 3 ГБ оперативної пам’яті. Це було вимушеним заходом по збереженню роздрібної ціни апарату на рівні 750 доларів. Втім, навіть з таким обсягом ОП сумнівів в тому, що смартфон буде працювати блискавично, немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується збільшення обчислювальної потужності новинок, як і слід було очікувати, він виявився не дуже значущим. Ще на презентації Apple заявила, що при розробці нового чіпсета зосередилася на поглибленої підтримки ШІ і нейронних мереж, забезпечивши йому лише п’ятнадцятивідсотковий приріст продуктивності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.