Новий смартфон Nokia оснащений камерою з п’ятьма об’єктивами

У першій половині нинішнього року публіці представили смартфон Huawei P20 Pro, який став першим в світі мобільним пристроєм, оснащеним потрійною основною камерою. Проте, вже зовсім скоро його рекорд буде побитий, а зробить це компанія Nokia. Лічені години назад, 4 вересня 2018 року, інсайдери виклали в китайську соцмережу Weibo фотографію нового телефону бренду, який оснащений фотокамерою з п’ятьма об’єктивами.

Задня кришка нового телефону Nokia виконана зі скла, причому, швидше за все, Corning Gorilla Glass 6. Очевидно, що раз мобільний пристрій може похвалитися пятерной камерою на тильній кришці, то мова йде про самий передовий флагман. Швидше за все, майбутня новинка буде називатися Nokia 9 або ж Nokia X. На цей рахунок ще немає точної інформації. Втім, зате вже зараз відомі деякі деталі. Так, зокрема, телефон готовий до появи в продажу не в Китаї, а в Європі.

Зробити такий висновок вдалося на основі написи Android One на тильній кришці. Всі мобільні пристрої, які мають такий надпис, працюють на «голій» оригінальній операційній системі від Google, в якій є магазин «Play Маркет». Телефони для китайського регіону таким похвалитися не можуть. Таким чином, новинка надійде в продаж на нашому ринку раніше, ніж на китайському. Це радує.

Поки що складно сказати, навіщо новому мобільному пристрою Nokia потрібно п’ять камер. Є думка, що фінська HMD Global вирішила відтворити в своєму новому телефоні багатомодульні камеру під назвою Light. В такому випадку новий смартфон Nokia зможе робити дуже вражаючі за якістю знімки, тому як кожен об’єктив буде відповідати за свій конкретний колір, в результаті чого картинка, після об’єднання, виявиться більш деталізованою і чіткою. Найбільш сильно цей ефект виявиться помітний при нестачі світла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.