У смартфонах на Android виявлена ​​небезпечна вразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вразливість знайдена у всіх версіях операційної системи, крім останньої.

Американська компанія Nightwatch Cybersecurity, яка займається дослідженнями в області кібербезпеки, заявила про те, що у всіх версіях операційної системи Android , крім останньої, знайдена критична вразливість, яка дозволяє зламати смартфон користувача, повідомляє “Популярна механіка“.

За словами фахівців компанії, вразливість дозволяє отримати детальну інформацію про пристрій, включаючи назву мережі Wi-Fi, до якої він підключений, пароль, ідентифікатор BSSID, IP-адреса, DNS-сервер і інші параметри мережі. Використовуючи ці дані, зловмисники за допомогою шкідливого ПО можуть відстежити будь-смартфон і навіть влаштувати атаку на бездротову мережу і інші підключені до неї пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, завдяки вразливості, хакерам буде доступна інформація про весь вхідний і вихідний трафік на пристрої, логіни і паролі облікових записів, а також особистих даних користувачів смартфона.

Відзначається, що компанія Google вже усунула цю вразливість, але тільки в останній версії операційної системи, Android 9.0 Pie, яка поки встановлена ​​тільки на 0,1% всіх пристроїв.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.