Categories: Смартфони

Новий Android від Google повністю провалився

Share

Ось уже як майже 10 років компанія Google займається створенням операційної системи Android. З кожним роком вона вкладає в неї все більше ресурсів, як фізичних, так і матеріальних. Робиться це задля того, щоб зробити програмне забезпечення більш просунутим і досконалим. На жаль, але досить часто все це робиться даремно. Як стало відомо 3 вересня 2018 року, новий «зелений робот» від «пошукового гіганта» повністю провалився.

За офіційною статистикою станом на 31 серпня від компанії Google, яку вона опублікувала лічені години назад, на операційній системі Android 9.0 Pie працює менше 0,1% від загального числа мобільних пристроїв на ринку. Це найменша частка з усіх збірок, випущених за останні п’ять років. Звичайно, з моменту релізу фінальної версії нової ОС пройшов всього один місяць, однак її тестування велося до цього практично півроку.

На тлі цього очевидно, що новий Android повністю провалився, тому як ніхто з виробників телефонів не хоче впроваджувати як в свою продукцію як можна швидше. Звичайно, з часом ситуація буде поліпшуватися, проте якщо поглянути на ситуацію об’єктивно, що дозволяє зробити офіційна статистика від Google, то спливає вкрай неприємна інформація, що стосується темпів поширення всіх версій операційної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, Android Oreo, випущений в 2017 році, встановлено лише на 14,6% від загального числа мобільних пристроїв. У випадку з Nougat (2016) ця цифра знаходиться на рівні 30,8%, а Marshmallow (2015) – 22,7%. Потім йдуть Lollipop, KitKat та інші більш ранні білди операційної системи. Дана статистика є офіційною, а показує вона то, що ніхто з виробників телефонів не зацікавлений у використанні самого нового і сучасного програмного забезпечення з усіх доступних на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024

    Новий iPhone 16 Pro Max претендує на звання найбільшого в історії

    Екран iPhone 16 Pro Max збільшиться у розмірах з 6,7 до 6,9 дюйма порівняно з…

    17.05.2024

    Google створив штучний інтелект для виявлення шахрайств під час дзвінків

    Подання Google на нещодавній конференції Google I/O функції, заснованої на штучному інтелекті і спрямованої на…

    17.05.2024

    Штучний інтелект тепер може розпізнати сарказм під час спілкування з людиною

    Фахівці Лабораторії мовних технологій Гронінгенського університету заявили про створення мультимодального алгоритму, що дає змогу покращити…

    17.05.2024

    Відомо з якого матеріалу буде корпус Samsung Galaxy S25 Ultra

    Згідно з останніми чутками, Samsung Galaxy S25 Ultra матиме титановий корпус, аналогічний до Galaxy S24…

    17.05.2024

    Стало відомо коли представлять GTA 6

    Мільйони геймерів чекали на вихід GTA 6 восени 2023 року. Інсайдери запевняли, що у Rockstar…

    17.05.2024