Huawei опустили Apple на третє місце по продажах смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Враховувалася глобальна статистика по всьому світу. Цифри надали експерти компанії Gartner.

Лише до недавніх пір Apple займали другу позицію загальносвітового рейтингу, поступаючись лише прямому конкуренту з Samsung. Всім прекрасно відомо, що незважаючи на більшу кількість проданих пристроїв в річному обороті грошей корейці все ж поступаються американським колегам, хоч і виглядають статистично краще. Тепер же купертіновці і зовсім змістили на «бронзову» позицію, причому їх місце змогли зайняти китайці з Huawei.

Фанати останніх заявили, що подібний стан речей цілком логічний і вони здивовані, чому китайці не «опустили» американців з продажу смартфонів ще раніше. Інші помітили, що ці цифри втратять актуальність вже через кілька місяців, адже восени відбудеться традиційна презентація Apple, після чого їх продажі різко виростуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Gartner відзначають, що, в цілому, продажі смартфонів для кінцевих користувачів в минулому кварталі збільшилися більш ніж на 2% і досягли 374 мільйонів одиниць. У цій цифрі, Huawei змогли зайняти більше 13% ринку, продавши 49,8 мільйонів пристроїв, випередивши Apple більш ніж на 5 мільйонів девайсів.

За даними експертів, свої позиції втратили і лідери рейтингу з Samsung. Незважаючи на те, що вони істотно випереджають найближчих переслідувачів з 19,3% всього ринку в другому кварталі в минулому підзвітному році, за той же період, вони мали 22,6%, що свідчить про негативну динаміку виробника. Експерти переконані, що зростаюча конкуренція з боку китайських виробників знижує прибутковість бренду.

Відзначимо, що в рейтингу четверте місце Xiaomi з показником в 32,825 млн. (8,8% ринку) проданих пристроїв. Замикають п’ятірку ще одні китайці з Oppo, маючи позначку в 28,5 мільйона (7,6% ринку) реалізації пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.