Технологія PureView повернеться в смартфони Nokia

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
HMD Global викупила у Microsoft права на бренд PureView. Сума угоди невідома.
Завдяки зусиллям HMD Global колись найпопулярніший бренд Nokia тріумфально повернувся на мобільний ринок і зміг менше ніж за рік увійти в десятку провідних виробників смартфонів. Ще одним кроком до повернення колишньої слави стала покупка бренду PureView .

Після угоди Nokia з Microsoft в 2013 році остання здобула права в тому числі на торговельну марку PureView. А 23 серпня 2018 року HMD Global викупила у Microsoft цей бренд і тепер може використовувати його в майбутніх смартфонах Nokia. Про це свідчить інформація в базі даних Бюро інтелектуальної власності Європейського союзу.

Унікальна технологія програмної обробки PureView дебютувала в 2012 році в Symbian-смартфоні Nokia 808 PureViewз 41-мегапіксельною основною камерою. Потім вона з’явилася в інших смартфонах, в тому числі в Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 1020 , Microsoft Lumia 950 і Microsoft Lumia 950 XL. Система дозволяла робити по-справжньому якісні знімки без цифрового шуму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, придбання прав на бренд PureView ще не гарантує вихід нового смартфона Nokia з 40-мегапіксельною камерою. Але ходять чутки, що зараз HMD працює над створенням смартфона з пента-об’єктивом, який, можливо, приєднається до інших PureView-пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.