Huawei Mate 20 і Mate 20 Pro будуть поставлятися з Android 9.0 Pie

Компанія Huawei, яка зараз очолює китайський ринок смартфонів, готується до запуску нової лінійки флагманських смартфонів, в яку входять Huawei Mate 20, Mate 20 Pro і Mate 20 Lite.

Якщо вам цікаво, під керуванням якої операційної системи вони будуть працювати – Android Oreo або Android Pie, у нас тепер є відповідь.

За даними Євразійської економічної комісії (EEC), яка сертифікувала Huawei Mate 20 і Mate 20 Pro з номерами моделей LYA-L29 і HMA-L29 відповідно, на обох пристроях буде встановлена ​​новітня операційна система Android 9.0 Pie з коробки з призначеним для користувача інтерфейсом EMUI 9 від Huawei .

Проте, Mate 20 Lite, який ще не був сертифікований EEC, може поставлятися з більш старої операційною системою Android Oreo, про що свідчить недавній контрольний список. Крім пристроїв Mate 20, було сертифіковано ще один пристрій – Huawei Y9 (2019), також відомий як JKM-LX1, на якому буде встановлено Android 8.0 Oreo.

Що стосується специфікацій, очікується, що пристрої будуть працювати на базі процесора HiSilicon Kirin 980, який може стати першим 7-нм чіпсетом на ринку. З іншого боку, Mate 20 Lite буде поставлятися з чіпсетом Kirin 710. Крім цього, пристрої також будуть оснащені 6 ГБ оперативної пам’яті і 128 ГБ внутрішньої. Варіант Pro може отримати варіант з 8 ГБ оперативної пам’яті.

Джерело: Gizmochina

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.