Categories: Смартфони

4 причини, чому Galaxy Note 9 – невдала модель

Share
Корейці в черговий раз хочуть вибачитися за провал з Galaxy Note 7, але роблять це настільки нудно, що це покоління краще пропустити.
9 серпня на власному заході компанія Samsung представила черговий смартфон з лінійки Galaxy Note. У цій моделі корейці постаралися ще раз реабілітуватися за провал з сьомою моделлю, зробивши акцент на акумуляторі. Однак не обійшлося без відвертих провалів, які, як я вважаю, повинно було виправити саме в цьому поколінні.

Сканер відбитків пальців

З кожним новим поколінням з Galaxy Note зростає діагональ екрану і трохи збільшуються габарити, а ось вже другий рік становище сканера відбитків пальців залишається тим же, максимально незручним. На задній кришці досить довгого і широкого смартфона з 6,3-дюймовим дисплеєм розташувалася невелика область, куди можна прикласти палець для авторизації. Тягнутися до датчика максимально незручно, враховуючи довжину корпусу. Це при тому, що розблокування за допомогою пальця – дуже зручна річ сама по собі, але не у випадку з Galaxy Note 9.


Vivo NEX з вбудованим в екран сканером пальців

Смартфони, в яких вже є сканер відбитків пальців під екраном:

  • Vivo NEX
  • Vivo X20 Plus
  • Xiaomi Mi 8 Explorer Edition
  • Huawei Porsche Design Mate RS

Ціни цих пристроїв можна порівняти з Note 9.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фото: vc.ru

Таке відчуття, ніби в Samsung просто вирішили потягнути час для інтеграції екранного сканера в свої смартфони. Вбудований під дисплей датчик відбитків давно є в китайських смартфонах, але корейці напевно вирішили відкласти таку інновацію до Galaxy S10, адже його потрібно буде якось продавати.

Велика вага

Використовувати Galaxy Note 9 в якості основного смартфона для повсякденних завдань особисто мені здається не дуже зручно, адже ця іграшка важить цілих 201 грам. Як власник смартфона з вагою трохи більше 190 грамів, можу сказати, що возитися з такою махиною згодом набридає, хоч і приємно відчувати в руці такий пузатий апарат.


Фото: The Verge

У будь-якому випадку, Samsung варто задуматися над зменшенням ваги. Компанія легко могла б домогтися позначки в 170-180 грамів, використовуючи відповідні матеріали корпусу.

Тут багато хто може згадати недавно представлений фаблет Honor Note 10 з екраном майже на 7 дюймів і вагою в 230 грамів, але ціна його – трохи більше $ 500 в максимальній комплектації при порівнянних характеристиках. Просто інша цінова категорія.

Не корисна Bixby

Після початкового релізу голосового помічника Bixby в 2017 році стало зрозуміло, що ця річ ні на що не годиться – користуватися нею незручно, якщо взагалі можливо. Виправлення багів і великі поліпшення в версії 2.0 не сильно змінили ситуацію, але Samsung із завзятістю продовжує розвивати цей продукт. Компанію можна зрозуміти, адже це рішення зроблено на перспективу. Коли-небудь, років через 5, Bixby перетвориться у щось дійсно варте і буде нормально працювати на всіх пристроях. Можливо саме Bixby почне повстання машин проти людей, але поки однойменну кнопку на корпусі Galaxy Note 9 краще перепризначити на затвор камери або запуск Асистента Google, який недавно заговорив по-російськи.

Величезний цінник

Продажі Galaxy Note 9 в Україні стартують 31 серпня з нижньої цінової планкою в 35 000 гривень, а за версію 8/512 ГБ доведеться викласти і більше 40 000. При цьому в смартфоні практично немає нічого нового в порівнянні з попередньою моделлю і суміжними Galaxy S9. У чому сенс купувати дев’ятий Note? – Питання риторичне. Набагато більш раціональної покупкою може стати той же Note 8, який ще можна знайти або в сірих поставках, або в дрібних магазинах за ціною в два або навіть три рази дешевше Note 9.

Єдине, що хоч якось виправдовує цінник новинки – збільшений до 4000 мАг акумулятор, а все інше – просто нудне планове оновлення. Якщо не брати до уваги зовнішній вигляд, то Galaxy Note 9 – дуже сірий, і нічим не виділяється модель в лінійці Samsung. Якщо ви хочете собі великий апарат зі стилусом, то зверніть увагу на восьму версію, яку зараз можна знайти за ціною 25 – 27 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024