Samsung Galaxy Note 9 проти Apple iPhone X. Який флагман кращий?

Ми досить часто порівнюємо між собою нові моделі смартфонів. Але цей випадок – особливий. Компанії Samsung і Apple є головними конкурентами на сучасному ринку. Samsung задає планку для всіх виробників Android-смартфонів. Apple – наполегливо захищає свою відокремлену екосистему iOS. Але, в цілому, саме “холодна війна” між цими технологічними гігантами зумовлює те, якими будуть гаджети в наших кишенях.

Отже, перед нами два головних флагмана, обидва стоять більше тисячі доларів. Розберемося, який з них кращий.

 

Дизайн

Обидва смартфони мають дизайн преміум-класу. Порівнювати їх складно – вони просто різні. Galaxy Note 9 – класичний прямокутний моноблок з мініатюрними рамками навколо дисплея. У iPhone X більш закруглені кути і футуристичний дизайн з вирізом на дисплеї. Який з смартфонів краще – вирішувати вам, так як це виключно справа смаку.

 

Вага та розміри

Galaxy Note 9 важче iPhone X – 201 грам проти 174 грам. 25 грам – невелика вага, але при порівнянні ця різниця відчутна. Також варто враховувати, що Galaxy Note 9 має великі розміри, тому не підійде любителям компактних апаратів.

 

Дисплей

Велика вага і розмір Galaxy Note 9 пов’язані з тим, що смартфон отримав величезний 6,4-дюймовий дисплей. Для порівняння, iPhone X має 5,8-дюймовий дисплей, і це з урахуванням практично не функціональних “вух” з боків від вирізу.

Обидва смартфони використовують технологію OLED, але дисплей Samsung трохи краще, ніж у Apple. Щільність точок в Galaxy Note 9 становить 516, а в iPhone X – 458 пікселів на дюйм. Правда, не факт, що ви коли-небудь помітите різницю неозброєним оком.

 

Продуктивність

Результати тестів виявилися несподіваними. Galaxy Note 9 з процесором Snapdragon 845 і 6 Гб оперативної пам’яті зіставлявся з iPhone X з чіпом Apple A11 і 3 Гб оперативної пам’яті. І практично за всіма параметрами iPhone X виявився трішки швидшим.

Звичайно, результати бенчмарків, як правило, не відображають об’єктивної продуктивності смартфона при виконанні повсякденних завдань. Експерти, які тестували смартфони особисто, стверджують, що особливої ​​різниці в швидкості їх роботи не помітили.

 

Батарея

Galaxy Note 9 отримав батарею ємністю 4000 мАг, а iPhone X – ємністю 2716 мАг. Звичайно, з огляду на різну архітектуру і компоненти, смартфони мають різне енергоспоживання. Але, за суб’єктивними оцінками, Galaxy Note 9 працює на одній зарядці довше.

 

Роз’єм для навушників

Samsung в черговий раз доводить, що сучасний смартфон не обов’язково повинен відмовляти користувачеві в звичних речах. Galaxy Note 9 отримав стандартний 3,5-міліметровий роз’єм для навушників.

Apple від такого роз’єму відмовилася ще два роки тому. Якщо ви хочете використовувати провідні навушники з iPhone X, вам доведеться купувати перехідник вартістю $ 9.

 

Швидка зарядка

iPhone X нарешті наздогнав Android-смартфони і отримав функцію швидкої зарядки. Але ось швидкого зарядного пристрою – не отримав. Якщо користувач хоче скористатися цією можливістю, відповідний зарядний пристрій йому доведеться докуповувати окремо. І це – при ціні смартфона в $ 1000.

Samsung вирішив стримати свою жадібність і включив швидкий зарядний пристрій в комплектацію Galaxy Note 9.

 

Безпровідна зарядка

На цьому щедрість Samsung закінчилася. І Galaxy Note 9, і iPhone X мають функцію бездротової зарядки. Але бездротове зарядний пристрій в обох випадках треба докуповувати окремо. Правда, зарядка Samsung Wireless Charger Duo можеодночасно заряджати два гаджета.

 

Захист від води

Обидва смартфона не бояться води. Але ступінь захисту у Samsung трохи кращийе. Galaxy Note 9 захищений за стандартом IP68, що дозволяє йому безболісно пірнати на глибину до півтора метрів. iPhone X захищений за стандартом IP67, що означає лише короткочасне занурення на глибину до метра.

 

Стилус

Тут iPhone X похвалитися нічим. Стилус S Pen – ексклюзивна фішка серії Galaxy Note.

У Apple теж є стилус Apple Pencil, але він призначений, в основному, для роботи з великими планшетами iPad. S Pen ж є частиною комплекту Note 9. Він компактний і призначений конкретно для роботи з цим смартфоном.

 

Камера

Камера iPhone X чудова, але в Note 9 є ряд розумних функцій, якими Apple поки похвалитися не може. Наприклад, смартфон вміє розуміти, що ви знімаєте, і сам підбирає оптимальні настройки для зйомки. Камера розуміє, якщо людина на фото моргнув, вміє виправляти змазані знімки, усуває шум на темних фото. Також модуль камери Note 9 має змінну апертуру, так що набагато краще знімає в темряві.

 

Пам’ять

За $ 1000 ви отримаєте 128 Гб пам’яті в Note 9 і лише 64 Гб в iPhone X. Також Note 9 підтримує карти пам’яті об’ємом до 512 Гб, що, по суті, перетворює смартфон в переносний жорсткий диск. iPhone ніколи не підтримував карти пам’яті і навряд чи коли-небудь буде.

 

Операційна система

Ми не будемо порівнювати iOS і Android, оскільки це справа смаку і звички. Але тут у iPhone X все ж є перевага. Він отримує оновлення по мірі їх виходу, так що завжди працює під управлінням найсвіжішої ОС.

Samsung цим похвалитися не може. Хоча реліз Android 9 Pie відбувся за кілька днів до виходу Note 9, смартфон все одно все ще працює під управлінням Android 8.1 Oreo. Він, звичайно ж, отримає оновлення. Але буде це пізніше.

 

Біометрія

iPhone X критикують за відмову від використання сканера відбитків пальців. Смартфон отримав тільки систему розпізнавання особи, і далеко не всі користувачі були цьому раді.

Note 9 теж отримав система розпізнавання особи, але від сканера відбитків відмовлятися не став. Так що користувач може сам вибрати, який біометричної системою авторизації йому користуватися.

 

Висновок

Як вже говорилося, вибір між Galaxy Note 9 і Apple iPhone X – багато в чому справа смаку. Але все ж варто відзначити, що за ті ж чималі гроші покупець Note 9 отримує набагато більше можливостей.

Втім, зовсім скоро, у вересні, повинен вийти черговий флагманський iPhone. Можливо, він зможе щось відповісти новому флагману Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.