Categories: Смартфони

Власники смартфонів Xiaomi в шоці від нових жорстких обмежень в MIUI 10

Share

Як не крути, але операційна система Android асоціюється у більшості людей зі свободою, тому що вона дозволяє робити взагалі все, що тільки завгодно. Володарі мобільних пристроїв на базі даної ОС мають можливість змінювати прошивки, вирішуючи практично будь-які завдання в межах розумного. Тим не менш, компанія Xiaomi вирішила піти по шляху Apple і сильно обмежити свободу власників її фірмових телефонів, які відновлять до MIUI 10.

Все в більшій кількості збірок прошивки MIUI 10 для різних телефонів Xiaomi з’являється жорстке обмеження, а саме – функція anti-rollback. За словами розробників, вона призначена для того, щоб захистити дані, що зберігаються на телефоні, від несанкціонованого доступу третіми особами, в тому числі співробітниками поліції. У світі повно ПО, яке дозволяє отримати дані з будь-якого мобільного пристрою на базі Android, використовуючи різні вразливості.

Наприклад, навіть якщо на смартфон встановлена ​​новітня операційна система, то зловмисники, отримавши фізичний доступ до телефону, зможуть відкотити його до більш ранньої ОС, після чого витягти всі дані через наявні в ній уразливості. Саме тому Xiaomi додала в MIUI 10 функцію anti-rollback. Вона забороняє відкочуватися якимось чином на старі прошивки. Нова функція вже доступна власникам смартфонів Redmi 6 Pro, Mi 6X і Mi 8, а незабаром її отримають багато інших мобільні пристрої бренду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через це обмеження власників смартфонів Xiaomi в шоці, тому як виробник, по суті, змушує їх використовувати тільки найновіше і актуальне програмне забезпечення. З одного боку, це підвищує безпеку і запобігає можливість потенційного злому, але з іншого – це дуже жорсткі обмеження, при якій у володаря мобільного пристрою на базі Android пропадає можливість повернутися назад до того, що було колись.

Користувачі в шоці від таких обмежень, тому є ймовірність, що китайський бренд пом’якшить роботу anti-rollback, наприклад, надавши можливість включити або виключити дану захист власникам телефонів самостійно.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024

    У якому приміщенні не можна заряджати смартфон

    До початку літа залишилося не так багато часу. Варто звернути увагу на деякі важливі правила…

    03.05.2024