iPhone тепер можна буде заряджати миттєво

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розроблений пристрій має спеціальні датчики.

Група вчених з Університету Аделаїди розробили революційну технологію миттєвої зарядки смартфонів, якій незабаром зможуть скористатися користувачі продукції Apple. За основу фахівці взяли принципи швидкісного переміщення заряду і квантову заплутаність.

Один з розробників Джеймс Квах розповів, що на початковому етапі планувалося створити квантову супер-батарею для підтримки технології використання поновлюваних джерел енергії. Однак пізніше фахівці прийшли до висновку, що спочатку необхідно вирішити головну проблему володарів смартфонів – довгий процес зарядки.

На відміну від звичайних батарей, яким потрібно однаковий час для зарядки, незважаючи на їх кількість, то в теорії, квантові батареї будуть заряджатися настільки швидко, наскільки багато їх буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Якщо одна квантова батарея заряджається за годину, то дві-за 30 хвилин, три-за 20 хвилин і так далі. Якби у вас було 10 тисяч батарей, вони б заряджалися менш ніж за секунду », – пояснив доктор Квах.

За його словами, це можливо завдяки особливості квантової механіки, відомої як заплутаність. Якщо запитати два об’єкти, вони втрачають свої індивідуальні властивості.

«Саме через заплутаність стає можливим прискорити процес зарядки акумулятора», – зазначив фахівець.

Воно має замінити «рідну» батарею iPhone.

На даний момент доктор Квах і його колеги вивчають рівень безпеки використання такого виду зарядки і відчувають прототипи зі зниженим рівнем енергоспоживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.