Categories: Смартфони

Нова програма від Microsoft зробила Windows 10 і Android одним цілим

Share
Час читання: 2 хв.

Операційна система Windows 10 просувається компанією Microsoft так активно і агресивно, як це взагалі можливо. Американська корпорація постійно випускає для неї оновлення, нав’язуючи їх установку всім користувачам. У цих самих апдейтах містяться нові функціональні можливості. 15 серпня 2018 року, в магазин Google Play (в деяких регіонах) було випущено офіційний додаток під назвою Your Phone, який дозволяє перетворити «віндовс» і Android буквально в одне ціле.

Ще кілька років тому Apple представила режим Continuity, який пов’язав пристрої на базі операційних систем iOS і macOS, зробивши їх одним цілим. Користувачі, починаючи робити щось на одному гаджеті, можуть продовжити виконання цієї ж самої задачі на іншому пристрої. Компанія Microsoft представила і випустила додаток Your Phone, який, по суті, пропонує точно такий же функціонал, але вже при використанні техніки на базі Windows 10 і Android.

Функціональні можливості ПЗ під назвою Your Phone, як обіцяє сама компанія Microsoft, будуть постійно розширюватися. В даний час стабільно працююча версія програми дозволяє в режимі реального часу переглядати і переміщати будь-які файли з пам’яті смартфона на Android в рамках операційної системи Windows 10. За рахунок цього, наприклад, можна використовувати мобільний пристрій в якості флешки для зберігання різних даних.

У найближчих оновленнях розробники додадуть в своє програмне забезпечення можливість виводити на екран монітора комп’ютера повідомлення, що надійшли на Android-телефон. Крім того, в планах Microsoft реалізувати єдиний спільний буфер обміну, щоб скопійований на комп’ютері під керуванням Windows 10 текст ставав миттєво доступний на смартфоні. Щоб користуватися Your Phone з Google Play необхідно мати мобільний пристрій, що працює на базі Android 7.0 або новіше.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Три несподівані функції iOS 18, які варто спробувати

    Минулого тижня iOS 18 офіційно вийшла для користувачів, і ми продовжуємо відкривати нові функції та…

    24.09.2024

    Дуров оголосив про зміни в Telegram: ШІ буде блокувати заборонений контент

    Засновник месенджера Telegram, Павло Дуров, нещодавно оголосив про значні зміни в модерації та безпеці платформи.…

    23.09.2024

    Дизайн і характеристики Nothing Ear (Open) злили в мережу перед презентацією

    Компанія Nothing офіційно представить свої нові навушники-вкладиші Ear (Open) 24 вересня, але зовнішній вигляд аксесуара…

    23.09.2024

    Apple оновила список застарілих продуктів: додано дев’ять комп’ютерів Mac

    Очікується, що вже за кілька тижнів Apple представить нові комп’ютери Mac на базі чіпів M4,…

    23.09.2024

    Apple наближається до публічного запуску iOS 18.1: випущена beta 5

    Сьогодні Apple випустила п’яту бета-версію iOS 18.1 для розробників, що наближає нас до офіційного публічного…

    23.09.2024

    Вартість ремонту Camera Control в iPhone 16 складе 625 доларів

    На нещодавній презентації розробники Apple оголосили про нову функцію в iPhone 16 — клавішу Camera…

    23.09.2024