В Android P з’явився непотрібний аналог важливої ​​функції iOS 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Android 9.0 Pie з’явився режим Lockdown, який дозволяє відключити всю біометрії на смартфоні і розблокувати його виключно паролем. Фахівці компанії ElcomSoft розібралися в особливостях роботи нової функції і докладно пояснили, чим вона відрізняється від такої як в iOS 11.

Необхідність впровадження функції Lockdown виникає з особливостей американського законодавства, згідно з яким біометричні дані, які використовуються для ідентифікації (райдужка, відбиток пальця, особа), не можуть вважатися юридично значущими знаннями, на відміну від пароля.

Це в свою чергу нерідко призводило до порушення прав підозрюваних в скоєнні злочинів, яких силоміць примушували розблокувати смартфон, приклавши до нього палець. При цьому змусити людину видати пароль було не можна, оскільки це прирівнювалося до засвідченню проти самого себе.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відключити сканер відбитків в Android

На відміну від iOS 11, де відключення біометричних сканерів відбувається по п’ятикратному натискання на клавішу живлення, Android 9.0 Pie вимагає від користувача скоєння низки попередніх маніпуляцій. Для початку потрібно активувати функцію Lockdown в налаштуваннях екрану блокування, що само по собі дивно, адже ситуація, в якій вас можуть змусити зняти блокування, може виникнути спонтанно.

1scrn.1480w_derived.jpg (56 KB)

Але навіть це не означає, що ви зможете тут же деактивувати роботу біометричних систем сканування. Після утримування кнопки харчування (в iOS 11 потрібно п’ятикратне натискання) на екрані з’явиться діалогове вікно з переліком подальших дій. Там, в числі команд відключення, перезавантаження і створення скріншота, і знаходиться Lockdown.

Незважаючи на те що впровадження функції Lockdown в Android 9.0 Pie само по собі є вірним кроком, перед тим як її активації викликає велике питання щодо її реальної корисності. Велика кількість попередніх дій, що передують деактивації біометричних сканерів, позбавляє користувача можливості відключити їх непомітно, порушуючи всю конспірацію.

Джерело: appleinsider.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.