YouTube не рекомендує iPhone X для перегляду відео-роликів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час вчорашньої презентації Samsung Galaxy Note 9 багато хто міг замінити, що пристрій одержав епітет YouTube Signature Device. Виявляється, сервіс відео-роликів створив власний список рекомендованих гаджетів.

У число вибраних YouTube пристроїв потрапили смартфони, здатні працювати з панорамними знімками, і підтримувати високу частоту зміни кадрів, відтворювати 4К-відео і сумісні з кодеками останнього покоління.

Google стверджує, що спеціальна команда інженерів сервісу співпрацює з виробниками мобільних пристроїв, щоб поліпшити можливості відтворення відео.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент в списку рекомендованих знаходиться 18 гаджетів. Крім Samsung Galaxy Note 9 в нього потрапили Google Pixel 2 XL, OnePlus 6 HTC і U12 Plus. Однак серед YouTube Signature Devices немає жодної моделі iPhone.

Можливо, смартфони Apple не отримали рекомендацій тому, що YouTube належить Google, яка в свою чергу підтримує операційну систему Android, що конкурує з iOS. Формальною причиною може стати те, що iPhone не підтримують розроблений Google відеокодек VP9, ​​в результаті чого користувачі Safari не можуть дивитися відео в 4К.

Навряд чи сертифікація YouTube вплине на чиюсь рішення про покупку смартфона, але незабаром ця маркування безсумнівно з’явиться в маркетингових матеріалах обраних виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.