Бренд Nokia встановив неймовірний рекорд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Колись давно, близько 10 років тому, компанія Nokia була справжнім королем на ринку смартфонів, проте з появою мобільних пристроїв на базі Android і iOS її позиції почали стрімко скорочуватися.

Керівництво бренду не надавало цьому дуже великого значення, поки не стало надто пізно.

У підсумку, фінська корпорація була викуплена Microsoft, однак нічого хорошого зробити з нею у американського IT-гіганта не вийшло, тому він продав її фінської HMD Global, якій легендарний бренд і належить до цього дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перші смартфони компанії Nokia, випущені HMD Global, вийшли на ринок лише в середині 2017 року, тобто трохи більше одного року тому.

Багато експертів запевняли, що у даного виробника немає жодного шансу на те, щоб хоч якось повернути собі ринок телефонів.

Як показав практичний досвід, все такі аналітики дуже сильно помилилися. Аналітична компанія Counterpoint Research опублікувала короткі дані про продажі телефонів під фінським брендом.Вдалося з’ясувати, що всього за один рік продажі смартфонів Nokia по всьому світу зросли на 782%, тобто майже в 8 разів.

За рахунок цього фінська корпорація HMD Global вже зуміла завоювати і закріпити за собою 1% ринку мобільних пристроїв, тим самим довівши, що вона може на рівних конкурувати з Samsung, LG, Huawei, Sony, HTC, Xiaomi і багатьма іншими виробниками телефонів, продукція яких сьогодні досить популярна.

Це справжнісінький рекорд за швидкістю розвитку, якого ніхто їх експертів не очікував.За рахунок високих продажів смартфонів Nokia виробникові вдалося потрапити в топ-10 найбільших виробників мобільних пристроїв в світі, ніж керівництво HMD Global має бути дуже досить.

Ніхто й уявити собі не міг, що фінська корпорація почне повертати собі колишню велич так швидко. Виною всьому, звичайно, велика фанатська любов, адже у бренду ще з давніх-давен є багатомільйонна армія шанувальників по всьому світу.

Нещодавно вдалося з’ясувати, що флагманський телефон Nokia 9 отримає кращу камеру, але буде продаватися по божевільної ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.