Apple заплатить майже 140 мільйонів доларів за два патенти непрацюючої компанії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія WiLAN, яка давно вже не веде діяльність, виграла судовий процес проти Apple. Корпорація зобов’язана заплатити 141,1 мільйона доларів за порушення двох патентів позивача, повідомляє Reuters.

Судовий розгляд тривав кілька років. Згідно із заявою WiLAN, Apple порушила патенти, що стосуються «Методів і пристроїв для протоколів запиту / надання пропускного каналу в системі бездротового зв’язку» і «адаптивного управління доступом до прийому дзвінків для використання в бездротової комунікаційної системи». Обидві зазначені технології застосовуються в iPhone 6.

Справа WilLAN проти Apple виглядає дуже заплутано. Вперше компанія заявила про те, що велика корпорація використовує її технології, в 2007 році. Тоді Apple були пред’явлені претензії у зв’язку з застосуванням Wi-Fi в різних комерційних продуктах. Наступна скарга була подана в 2010 році і стосувалася оснащення iOS-гаджетів Bluetooth-модулями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2013 році аналогічні позови були подані WiLAN проти Alcatel-Lucent, Dell, Hewlett Packard, HTC та інших великих технологічних компаній. В цілому позивач вимагав 248 мільйонів доларів в якості компенсації. Тоді всі відповідачі змогли надати документи, що підтверджують законність застосування технологій.

У 2014 році WiLAN звинуватила Apple в порушенні шести патентів. Однак в 2018 році розглядав справу суддя вирішив, що доводи позивача недостатньо обгрунтовані, і визнав порушення авторських прав тільки за двома епізодами.

Суддя залишила за сторонами право опротестувати рішення. Направити ходатайсто необхідно до 10 серпня 2018 року.

WiLAN була заснована в 1992 році. Спочатку компанія займалася розробкою і комерціалізацією бездротових технологій. Але в 2006 році фірма перетворилася в патентний холдинг і стала ініціювати безліч судових процесів проти великих корпорацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.