Секретні проекти обходяться Apple в мільярди доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Витрати Apple на дослідження і розробки постійно зростають. За минулий рік компанія витратила на секретні проекти набагато більше, ніж раніше. Про це повідомляє Cult of Mac.

Інновації дуже важливі для бізнесу Apple. З квітня по червень 2018 року корпорація витратила на дослідження 3,7 мільярда доларів. Для порівняння, за аналогічний період 2017 року нові проекти обійшлися Apple в 2,9 мільярда доларів, а в 2016 році – в 2,6 мільярда доларів. Таким чином, за два роки фінансування цього напрямку діяльності збільшилася на 42%.

Всього за останні 12 місяців Apple витратила на дослідження 13,4 мільярда доларів, що на 20% більше, ніж за попередні роки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, інновації обходяться компанії з Купертіно дешевше, ніж найближчим конкурентам. Microsoft інвестувала в розробки 3,9 мільярдів доларів за третій фінансовий квартал 2018 року і 14,7 мільярдів доларів за останній рік. Google витратила на нові проекти 5,1 мільярд доларів за останній квартал і 18,6 мільярдів доларів за попередні 12 місяців.

Багато аналітиків сподіваються, що зросле фінансування інновацій допоможе Apple випустити на ринок до кінця 2018 року не лише три нові моделі iPhone, але і оновлені iPad, і Apple Watch Series 4, і довгоочікувану бездротову зарядку AirPower. Всі ці розробки вимагають великих вкладень.

У той же час, у Apple залишаються в роботі кілька проектів, про хід яких майже нічого не відомо. У мережу іноді просочуються новини про успіхи тестування автономних автомобілів і гарнітури віртуальної реальності. Але, швидше за все, у корпорації є ще кілька цілком таємних розробок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.