Huawei обігнала Apple, щоб стати другим виробником смартфонів у світі

31 липня 2018 року звіт про результати за третій фінансовий квартал представила не тільки Apple, але і Huawei. За цей час компанії вдалося продати 342 мільйони смартфонів, повідомляє консалтингова компанія IDC.

Експерти IDC відзначають, що падіння продажів в цьому кварталі характерно для всієї індустрії мобільної електроніки. Однак, це не найсильніше зниження виручки в історії.

Головною особливістю минулого звітного періоду є те, що Huawei обігнала Apple за кількістю проданих смартфонів і стала другим за величиним виробником в світі. Їй вдалося відвантажити 54,2 мільйона пристроїв, що на 15,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Для порівняння, Apple продала всього 41,3 мільйона гаджетів, що збільшило ринкову частку корпорації з 11,8% в попередньому кварталі до 12,1%.

Apple займала лідируючі позиції за кількістю проданих смартфонів з другого кварталу 2010 року. Компанія Тіма Кука завжди була першою або другою в рейтингу. Зростання попиту на телефони Huawei перервала цю традицію. Але аналітики вважають, що така розстановка сил триватиме недовго.

«Подальше зростання Huawei вражає, якщо не сказати більше, як і його здатність приходити на ринки, де до недавнього часу бренд був в значній мірі невідомий.

Варто відзначити, що Apple поверталася на перше місце в кожному з двох останніх кварталів після виходу нових продуктів. Тому, ймовірно, ми побачимо продовження перестановок в рейтингу провідних компаній в 2018 і наступних роках, »- сказав Райан Рейт, віце-президент програми IDC Worldwide Mobile Device Trackers.

Боротьба Apple і Huawei за лідерство на ринку не є чимось несподіваним. Раніше Huawei заявляла, що збирається наздогнати Apple за кількістю проданих смартфонів до 2019 року. У 2017 році Apple вдалося продати 215 мільйонів iPhone, а Huawei – 153 мільйони телефонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.